Niveaumeting in een tank tijdens rijsproces van deeg

Een belangrijk onderdeel in het productieproces van brood is het rijzen van het deeg. Tijdens dit proces wordt in een tank gist bij het deeg gevoegd. Dit zorgt ervoor dat het deeg gaat rijzen. Dit leidt tot overdruk in de afgesloten tank welke kan oplopen tot 4 bar. Het reguleren van het rijsproces is van essentieel belang, omdat een te grote hoeveelheid gist kan resulteren in het te veel uitzetten van het deeg. En omdat de massa van het product in de tank toeneemt door het rijzen maar het gewicht gelijk blijft, realiseert een druksensor, loadcell of krachtopnemer geen betrouwbare indicatie van de hoogte van het deeg in de tank.

Het gebruik van een speciale ultrasoon sensor van microsonic levert voor dit vraagstuk een betrouwbare oplossing. De hps+35/DIU/TC/E/G1 is een ultrasone niveausensor, speciaal voor niveaumetingen in tanks met overdruk tot 5 bar. De sensor wordt middels een G1” procesaansluiting in combinatie met een FFKM O-ring in het deksel van de tank gemonteerd. Door de RVS316 behuizing en PTFE-bescherming van het membraam, is de sensor bovendien beschermd tegen agressieve media of reinigingsmiddelen. De sensor is voorzien van zowel een analoge- als digitale uitgang en heeft een bereik van 85 tot 1500 mm. De hps+ is via het LED-display met druktoetsen instelbaar, of desgewenst via de optionele IO-Link interface op de PC of laptop. Voor toepassingen waarbij een groter meetbereik gewenst is, vormt de hps+130/DIU/TC/E/G1 of de hps+340/DIU/TC/E/G2 de oplossing voor het vraagstuk.

Sofortige Hilfe von einem Experten

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.