Wood & timber industry

Because of the holidays we will be closed from 24-12-2018 until 01-01-2019, our last shipments will take place on 20-12-2018. On 02-01-2019 we will be at your service again. We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!
Due to our high immunity of dirt and shocks our sensors are often used in special machinery for wood and timber industry. Our sensors make the difference between robust applications and those with a lot of problems. Fit and forget!

Need help?

Every application is unique. Don't hesitate to contact us in case of any questions. We are here to help!
Persoonsdetectie bij liften

Detectie bij afkortzaag

Bij een afkortzaag van houtverwerkingsmachines passeren diverse soorten hout in allerlei kleuren, afmetingen en condities. Denk hierbij aan balken, boomstammen, schaaldelen met schors, nat en droog hout, donker of licht gekleurd. De applicatie en de wijze van transport van het product laat het hier niet toe om horizontaal een detectie te laten plaatsvinden, ook vanaf de onderzijde detecteren is geen optie. Een ultrasoon sensor biedt hier de uitkomst. De zeer goede achtergrondonderdrukking van onze ultrasoon sensoren en de volledige kleurongevoeligheid zorgen er voor dat alle soorten hout worden gedetecteerd. De reproduceerbaarheid van de schakelpositie is hoog, waardoor de afkortzaag altijd op de juiste positie het product afzaagt.

Bekijk de producten
 

Productdetectie op transportsysteem

In deze applicatie worden met het diffuse proximity lichtscherm uit de SGP serie van Telco Sensors op consistente wijze houten planken, balken, platen maar zelfs dunne houten latjes gedetecteerd. Onafhankelijk van de positie waarop het hout over het transportsysteem voorbij komt. Vanwege de hoge diversiteit aan producten is het hier onmogelijk om vanaf boven, of met zender/ontvanger horizontaal te werken. Een lichtscherm taster aan de onderzijde van de transportbaan tussen de rollen is hier de perfecte oplossing. De SGP lichtschermtaster detecteert producten over het gehele actieve gedeelte van het lichtschermprofiel met een maximaal (instelbaar) bereik van 130 cm. Het lichtscherm is in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Bekijk de producten
Productdetectie
 
Lichtscherm bij stapelautomaat

Stapelhoogte controle bij stapelautomaat

In de stapelautomaat worden volledig automatisch planken, balken en platen ingevoerd. Wanneer de stapelautomaat de maximaal hoogte heeft bereik, geeft het Telco Sensors lichtscherm uit de SG10 serie een signaal en vertrekt de vracht uit de stapelpositie. Het lichtscherm is horizontaal gepositioneerd op de maximale stapelpositie en detecteert over een breedte van 1800 mm of er zich iets binnen het detectieveld begeeft. Zo wordt voorkomen dat de stapelautomaat te hoog stapelt waardoor de stapel producten omvalt of niet meer veilig uit de machine kan worden getransporteerd.

Bekijk de producten