Frequently Asked Questions

Algemeen

Maakt de website gebruik van een veilige verbinding?

Ja, onze website is voorzien van een beveiligde SSL verbinding, waarbij de veiligheid van je data wordt gegarandeerd. Ook wanneer je tijdens het afrekenen doorgestuurd wordt naar een pagina van een van onze payment providers blijft je verbinding veilig.

Wat is de privacy policy van Sensor Partners?

Waar kan ik terecht voor vragen over de webshop, producten etc.?

Blijft je vraag onbeantwoord na een bezoek aan onze website? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon. Onze contactgegevens vind je op onze contactpagina.

Account

Waar kan ik mijn account gegevens bekijken?

Rechtsboven op de website staat een account icoontje. Als je op dit icoontje klikt, kom je bij het accountoverzicht. Daar kan je links in het menu kiezen voor accountgegevens.

Hoe kan ik mijn factuur- en verzendadres wijzigen?

Dit kan bij het accountoverzicht. Klik dan links in het menu op adressen en daar kan je de adressen toevoegen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten wat nu?

Bij het aanmelden kun je klikken op lost my password. Hierna voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen ?

Ga naar je accountoverzicht. Klik links op accountgegevens, onderaan de pagina is de optie om je wachtwoord te wijzigen.

Assortiment

Welke merken heeft Sensor Partners in het assortiment?

Waar vind ik de juiste accessoires voor mijn product?

Sensor Partners levert een breed scala aan passende toebehoren bij haar producten. Toebehoren kunnen worden gevonden als gerelateerd product bij een artikel, of via de productgroep Toebehoren. Niet het juiste product gevonden? Vraag onze adviseur om deskundig advies.

Ik vind een product niet. Wat nu?

Geen paniek! Niet alle producten zijn op onze website terug te vinden. Neem contact met ons op voor een passend voorstel.

Kan ik producten met elkaar vergelijken?

Je kunt producten, specificaties en prijzen met elkaar vergelijken. Je kunt maximaal 5 producten toevoegen aan een vergelijking. Selecteer de producten om te vergelijken en klik op Vergelijk.

Ik heb een speciale uitvoering van een product nodig, hoe kan ik dit vinden?

Ons doel is om te allen tijde onze klant de best passende oplossing te bieden. Op onze website zijn enkel de meest gangbare modellen van onze sensoren te vinden. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen om uw wensen te bespreken en samen tot de beste oplossing te komen.

Ik heb verdere vragen over een product, waar kan ik terecht?

Wil je meer weten over een product, dan kun je altijd telefonisch of via mail contact opnemen met een van onze applicatie specialisten.

Zijn de prijzen incl. of excl. btw?

Al onze prijzen worden exclusief btw gecommuniceerd.

Bestellen, Verzending en Levering

Wat zijn de leveringsvoorwaarden?

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Producten die online te bestellen zijn, zijn voorzien van een prijs. Indien bij een product geen prijs wordt getoond, is dit product nog niet online te bestellen. Vraag in dat geval een offerte op. Alleen zakelijke klanten kunnen een bestelling plaatsen in de webshop van Sensor Partners. Vul tijdens het afrekenproces alle gevraagde gegevens in, of maak van te voren een account aan. Wanneer je een account aanmaakt is het noodzakelijk je btw-nummer in te voeren.

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

De bestelling kan betaald worden via de volgende manieren:

  • PayPal
  • iDeal
  • ING Home’Pay
  • Bancontact
  • SOFORT banking

Kan ik de bestelling die al geplaatst is nog wijzigen?

Indien je na het plaatsen en betalen van de opdracht jouw bestelling nog wilt wijzigen, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Hoeveel kost het verzenden van mijn bestelling binnen Nederland?

Dit is een vast bedrag van €7,50.

Hoeveel kost het verzenden van mijn bestelling buiten Nederland?

Afhankelijk van het land gelden de volgende tarieven:

Wanneer komt mijn pakket aan?

Wanneer wij je pakket verzonden hebben, ontvang je van ons automatisch een mail met track-and-trace gegevens van het pakket.

Hoe controleer ik of mijn levering is aangekomen?

Je kunt de track-and-trace link gebruiken om een afleverbevestiging op te vragen.

Retour

Wat moet ik doen als ik mijn bestelling wil retourneren?

Het retourneren van je bestelling of een deel van je bestelling kan enkel plaatsvinden na voorafgaande schriftelijke toestemming en conform eventuele verzendinstructies van Sensor Partners. Neem daarom eerst voorafgaand aan je retourzending eerst contact met ons op. Een ongeautoriseerde retourzending kan niet in behandeling worden genomen.

Nieuwsbrief

Hoe meld ik me aan voor de nieuwsbrief?

Dit kan je doen door onderaan de pagina je e-mailadres op te geven bij de inschrijflink.

Hoe meld ik me af voor de nieuwsbrief?

Onder in de nieuwsbrief vind je een verwijzing naar het afmelden. Problemen met afmelden, of ontvangt u nog steeds mail? Neem contact met ons op, en we lossen het voor u op.