Chercher
Filtre
Plastic geldt tegenwoordig als een van de grootste en meest onmisbare grondstof voor de productie van producten die wij gebruiken in onze dagelijks leven. Echter wordt van al dat plastic slechts een klein deel gerecycled. Voor de toekomst is plastic recycling een cruciaal onderdeel voor het creëren van een circulaire economie. Er zijn daarvoor gelukkig steeds meer technieken beschikbaar die een efficiënt en effectief plastic recycling proces kunnen realiseren zodat een groter deel van het plastic gerecycled kan worden.
Voor de plastic recycle industrie geldt: hoe beter gesorteerd op detailniveau, hoe hoger de afname van het eindproduct. Het controleren op kwaliteit en kleur is essentieel in de business. Om de juiste kwaliteit te waarborgen kan een LAB kleurmeetsysteem uitkomst bieden.
Veel systemen voor het recycleproces zijn gericht op de scheiding tussen kleur en grondstof. Het innovatieve TagTec-systeem maakt het mogelijk om deze scheiding uit te breiden met een schifting tussen het eerdere gebruik van de oorspronkelijke plastic producten.
De fotocel gaat niet aan, schakelt niet of doet foute detecties. Wat is er aan de hand? Hoe worden deze problemen opgelost? Dit is een bondige blik op veel voorkomende problemen en hoe deze opgelost kunnen worden zodat een fotocel weer goed functioneert. Werkt je fotocel al goed? Dan kan dat zelfs beter! Met behulp van speciale accessoires kan jij het maximale uit jouw fotocel en automatisering halen!
Het afmeren en ontmeren van schepen vereist niet alleen veel voorzichtigheid maar ook nauwkeurigheid. In dit artikel behandelen we het vergemakkelijken van dit proces met behulp van afstandslasers die een synoniem zijn van nauwkeurigheid.
Het chassis van een auto, de antenne in een smartphone en een katoenen sweater. Alle drie zijn voor de fabrikant te volgen en herleiden met behulp van een identificatienummer. Maar hoe weet de leverancier van de verf voor de kleur van de sweater of het zijn verf is? Hoe kan de omloop van een productiebatch worden gemonitord? Door een innovatieve samenval van scheikunde, industrie en technologie wordt het mogelijk om grondstoffen te markeren en dus identificeren.
Dans cet article, nous expliquons ce que sont des bords sensibles. Ces composants de sécurité sont utilisés pour la sécurité de la machine. Ces composants sont également connus sous le nom de protection sous-utilisée dans la technologie d’accès. Lisez tout sur nos bords sensibles HSC® ici et découvrez ce qui rend nos listes de sécurité uniques par rapport aux autres fabricants sur le marché.
Pyrometers of infrarood temperatuursensoren zijn sensoren om gemakkelijk, veilig, snel en contactloos temperatuur te meten, van objecten en oppervlaktes in industriële processen. Vooral in applicaties waar het oppervlak beweegt of moeilijk toegankelijk is. Echter, om nauwkeurig de temperatuur te kunnen meten, is het noodzakelijk om de emissiviteit van het te meten oppervlak te kennen. Maar wat is emissiviteit? Dit artikel legt uit wat emissiviteit is en hoe je in je applicatie rekening moet houden met emissiviteit.
We behandelen de verschillen en toepasbaarheid van reflectorfotocellen met een gepolariseerde en een normale reflector. Tot slot geven we een idee over het maken van de juiste keuze voor jouw toepassing.
In dit artikel staan we stil bij de verschillen tussen de ultrasone en laser-gebaseerde meetprincipes, uitdagende toepassingen die dit verschil benadrukken en tot slot werpen we een blik op de mogelijke oplossingen hierin.
Ben je benieuwd hoe je met behulp van een laserprojector tijd en geld bespaart? Lees dan verder. In dit artikel lees je hoe een laserprojector werkt, waar je het voor kunt gebruiken en wat de voordelen daarvan zijn.
Deurbeveiliging voor bedrijven is cruciaal om medewerkers tegen gevaarlijke situaties te beschermen. Dagelijks veilig met machines werken en aan het einde van de dag ongedeerd terug naar huis gaan, dat is wat we willen. Dit kan door de Haake HST® Trapped Key Interlock systemen, waarmee performance Level d of PLd eenvoudig te realiseren is. Om een beter beeld te krijgen in welke praktijksituatie een bepaalde configuratie van het Haake HST® Trapped Key Interlock systeem wordt toegepast, geven we hier enkele voorbeelden. Omdat iedere applicatie uniek is, helpen onze adviseurs graag verder bij het bepalen van het sleutelloopplan.
In dit artikel staan we stil bij misschien wel het meest populaire industriële begrip van de laatste tijd: Industrie 4.0. Allereerst wordt uiteengezet: ‘Wat is industrie 4.0?’. Vervolgens wordt er een overzicht gegeven van de kansen en bedreigingen, die deze ontwikkeling biedt.
In dit artikel het ombuigen van de geluidskegel van een ultrasoon sensoren middels een ombuigreflector. Hierdoor is een alternatieve montage van de ultrasoonsensor mogelijk.
Qu'est-ce que la couleur? Comment fonctionne une mesure de couleur? Quelles applications industrielles incluent un capteur de couleur? Ce sont des questions auxquelles nous répondons dans cet article!
Cet article explique ce que sont les listes de barrières de sécurité, également appelées barrières immatérielles de sécurité ou barrières immatérielles de sécurité, et comment elles sont utilisées pour maintenir et promouvoir la sécurité des machines.
Tout ce que vous devez savoir sur les câbles et les applications dans lesquelles vous pouvez les utiliser! Des propriétés des câbles pour vous aider à choisir le bon capteur pour votre application industrielle!
Veel industriële processen zijn geautomatiseerd met behulp van een transportband. Deze transportbanden hebben een zogeheten baanloop, oftewel het verloop van de band op rollers. Het uitvoeren van een detectie, van producten bijvoorbeeld, wordt ook wel baankant detectie genoemd. Baankant detectie, ook wel ‘web edge guiding’, ‘kantsturing’ of ‘baankantsturing’ genoemd, is het positioneren van de baanloop van de transportband.
Chemische stoffen kunnen funest zijn voor je sensoren. Corrosie is een van de risico’s. Hoe kun je je sensoren en productieproces hiertegen beschermen? Maak gebruik van sensoren met een chemische bestendigheid!
Capteurs de contraste et les nombreuses applications industrielles dans lesquelles ils peuvent être utilisés!
Les différentes optiques pouvant être utilisées avec les capteurs de couleur SPECTRO.
Cet article explique quelles zones ATEX existent et quand s'applique la certification ATEX.
Les différents protocoles d'interfaces industrielles d'affilée!
Les différents types de capteurs laser en un coup d'œil; avec un certain nombre d'exemples d'applications!
Les différents principes de détection que les capteurs à ultrasons utilisent pour fournir une solution dans différentes applications.
Un aperçu des différents paramètres de filtre pour les capteurs à ultrasons microsonic
Dans cet article, vous apprendrez quels sont les facteurs impliqués dans le choix d'un capteur de température adapté à votre application !
Dans cet article, nous allons discuter des différences entre les détecteurs de proximité inductifs et capacitifs, et expliquer comment ils fonctionnent avec un certain nombre d'applications à titre d'exemple.
De verschillende soorten fotocellen en de werking ervan. Op zoek naar een tasterfotocel, diffuse proximity fotocel, through-beam fotocel (zender en ontvanger) of een fotocel met achtergrondonderdrukking? Lees er hier meer over!
L'application de capteurs de distance laser dans les ponts roulants. Comment ça marche? Quelles solutions existe-t-il?
Ce que vous devez savoir sur le fonctionnement d'un capteur à double feuille à ultrasons, mais aussi comment configurer et installer le capteur!
Stickers, labels of sealnaden kun je betrouwbaar detecteren met een esf- sensor. Hiervoor geldt nog wel dat je deze juist moet instellen voor je toepassing. Leer hier hoe!
Le fonctionnement des capteurs de distance laser dans les AGV (véhicules guidés automatisés) et leurs applications. Nous listons également les solutions de capteurs que nous proposons.
Les différentes classes de laser qui servent à l'utilisation sûre des lasers industriels.
Een uitleg over de werking van LiDAR lasers. We staan stil bij verschillende meetprincipes die worden gebruikt door de laser en de toepassingen die hierdoor mogelijk zijn. Het gaat om de optische meetprincipes: phase comparison, pulse back-mixing method en TOF (time-of-flight).
We staan stil bij wat druk is, welke soorten druk er zijn en welke sensoren kunnen opereren in deze gebieden. Daarnaast geven we voorbeelden van industriële toepassingen.
Le fonctionnement des capteurs de brillance et des logiciels associés.
Een uitleg over een tweetal kernbegrippen uit de industriële automatisering met sensoren: resolutie en nauwkeurigheid.
Une comparaison à plusieurs niveaux entre les compteurs de copie de Baumer et Sensor Partners.
De uitleg over de industriële toepassing waarin sproeistralen worden gecontroleerd met behulp van optische sensoren.
Alle sensoren hebben één of meerdere (soorten) uitgangen. Een uitgang stuurt over het algemeen de op dat moment bekende meetwaarde van de sensor uit. Hoe dat signaal eruit ziet hangt af van de uitgangssoort. Wat is het verschil tussen al deze uitgangen en wanneer wordt welke uitgangssoort gebruikt? In dit artikel worden de meest voorkomende vormen uitgelegd.
Le fonctionnement des rideaux laser et leur utilisation.
Que signifie ATEX? Quelles directives et normes jouent un rôle? Et qu'y a-t-il sur une plaque signalétique ATEX?
Industriële processen kunnen altijd efficiënter, maar is dat wel goedkoop? Industriële automatisering (industrie 4.0) is een belangrijk onderwerp bij veel industriële bedrijven om te besparen op kosten en efficiënter te produceren. IO-Link maakt het mogelijk om goedkoper en efficiënter te zijn!
Dans cet article, nous discutons de l'effet étape par étape d'une mesure de triangulation.
Comment fonctionne un capteur de couleur? Dans cet article, nous discuterons du fonctionnement ainsi que des différentes applications industrielles des capteurs de couleur. Aussi connu sous le nom de spectromètres.
De werking van een ultrasoon sensor. Ultrasoon sensoren werken door het uitsturen en ontvangen van geluid. Hoe werkt dit? Wat is de werking van een ultrasoon sensor? Wat is ultrasoon geluid? Dat wordt in dit artikel uitgelegd.
Hoe werkt het detectiebereik van ultrasoon sensoren? Ultrasoon sensoren zijn in staat om contactloos binnen een bepaald gebied een betrouwbare detectie of meting uit te voeren op basis van ultrasone geluidsgolven. De sensoren hebben verschillende meetbereiken en deze hangen af van verschillende omgevingsfactoren. Lees er hier meer over.