bks-3/CIU

prix par pièce
400,00 hors TVA
en Stock
Numéro d'article: 03-00010 Catégories: , Tags:

35 en stock

Devis ....

Description

Le bks-3/CIU est un capteur à ultrasons pour le contrôle des bords de bande avec une plage de 6 mm. Idéal pour contrôler le côté bande de matériaux hautement transparents tels que les films minces. Equipé d'une sortie 4-20 mA et 0-10 Vdc.

De bks-3/CIU ultrasone baankantsensor van microsonic is een vorksensor die de randen van geluidsabsorberende materialen zoals folies of papier kan detecteren. Dit maakt de bks-sensoren ideaal voor de baankantsturing van zeer transparante folies, lichtgevoelige materialen, materialen met een fluctuerende transparantie en papier met een hoge papierstofvorming. De bks-3/CIU dekt een meetbereik van 6 mm.

Le principe de fonctionnement

In de vorkbehuizing bevindt zich aan de ene kant een zender die korte cyclische geluidspulsen uitzendt. Deze pulsen worden gedetecteerd door de ontvanger aan de andere kant van dezelfde behuizing. Een materiaal dat zich in de vorkopening bevindt dekt geheel of gedeeltelijk de uitgezonden geluidspuls af en zorgt ervoor dat het ontvangen signaal verzwakt of gedempt wordt. Dit verzwakte of gedempte signaal wordt intern door de sensor verwerkt. Afhankelijk van de mate van afdekking wordt een analoge signaal uitgestuurd. De analoge uitgang kan zowel 0-10 Vdc als 4-20 mA zijn. Het bedrijfsbereik is 8 mm (± 4 mm). De bks baankantsensor heeft een vorkbreedte van 30 mm en een vorkopening van 33 mm. Andere afmetingen van vorkopeningen en -breedten zijn ook beschikbaar op aanvraag. Er bevinden zich twee gaten door de behuizing waarmee de sensor gemonteerd kan worden. De sensor is voorzien van een 5-pin M12-connector.

Met de Teach-in knop aan de bovenzijde van de baankantsensor kan de nulpositie van de te sturen baankant worden ingesteld. Deze kalibratie kan gedaan worden op twee manieren:

  • Maak de vorkopening volledig vrij van web-materiaal;
  • Druk de knop in voor ongeveer 3 seconden totdat de twee gele LED’s gaan knipperen.
  • De nulpositie is ingeleerd!

of:

  • Positioneer de baankant tussen de twee markeringen binnen de vorkopening, zodanig dat 50% van het geluidsprofiel word bedekt;
  • Houdt de knop voor ongeveer 10 seconden ingedrukt tot de twee gele LED’s continu gaan branden;
  • De nulpositie van de baankant is ingeleerd!

Drie LED’s geven de positie van het materiaal binnen de vorkopening van de sensor aan. Deze LED’s kunnen ook uitgeschakeld worden bij gebruik in applicaties met lichtgevoelige materialen. De bks-sensoren zijn vooraf geconfigureerd en klaar voor gebruikt. Optioneel, kan de LinkControl LCA-2 adapter hiervoor gebruikt worden.

Spécifications

Informations complémentaires

Raccordement

Connecteur M12 à 5 broches

Boîtier

Fourchette

Classe de protection

Matériau

Le zinc

Portée

6 mm

Temps de réponse

4 ms

Série

bks

Type

Capteur ultrasonique

Sortie

0 - 10 V, 4 - 20 mA

Version

Contrôle de bords

Alimentation

20 - 30 Vdc

Marque

microsonic

Téléchargements

Vous aimerez peut-être aussi…