microsonic is een grote speler op het gebied van ultrasoon sensoren voor de industriële automatisering. Sinds de oprichting van microsonic, al meer dan 25 jaar geleden, is Sensor Partners een distributeur van het productenpakket voor de Benelux. Het voortdurend groeiende productpakket bewijst de innovatieve kracht van microsonic. Hierbij is de hoogst mogelijke productkwaliteit ook een prioriteit.

Micro Detectors is een Italiaanse ontwikkelaar en fabrikant van een breed assortiment aan fotocellen, ultrasoon sensoren, naderingsschakelaars, etc. De technologie, kwaliteit en prestaties van deze sensoren, die voortvloeien uit een lange traditie in deze sector, worden benadrukt door een serviceniveau op basis van snelheid en flexibiliteit. De M.D. sensoren staan bekend om hoe robuust en duurzaam ze zijn, zelfs bij slechte condities.

Les capteurs à ultrasons fonctionnent op basis van ultrasoon geluid en zijn daardoor niet gevoelig voor kleur of transparantie. Als Kennispartner adviseert en ondersteunt Sensor Partners haar klanten in het gebruik van ultrasoon sensoren en realiseren wij, samen met de klant, ieder jaar weer de meest uitdagende applicaties. Ook voor speciale uitvoeringen en klantspecifieke aanpassingen staan wij graag tot uw beschikking en kunt u altijd telefonisch of via e-mail contacter par téléphone ou par e-mail.

Filtre
 • Contrôle de bords

  Contrôle de bords

  Les capteurs de contrôle bks et bks + trackside de microsonic sont conçus dans un boîtier de fourche. L'émetteur et le récepteur sont placés face à face avec ces capteurs. Le matériau se déplaçant entre la fourche atténue une partie du son émis qui atteint le récepteur. Cela permet de déterminer la position entre la fourche avec une grande précision.
 • Capteurs de distance

  Capteurs de distance

  Ultrasone afstandssensoren van microsonic en Micro Detectors werken op basis van een looptijdmeting van geluid. Het geluid wordt uitgezonden, weerkaatst en verwerkt na ontvangst. Ze zijn in oneindig veel industriële applicaties in te zetten door het ultrasone werkingsprincipe. Voorbeelden van toepassingen voor afstandssensoren met een schakelende uitgang zijn detectie van producten op transportbanden, vol- en/of leegmelding van tanks, trilgoten of containers…
 • Détection double feuille

  Détection double feuille

  Dubbelvel detectie dient om twee of meer boven elkaar liggende vellen of bladen te detecteren. Dit wordt onder andere gebruikt in papierdrukmachines, vouwmachines, bij de productie van silicium wafers en de verwerking van etiketten.
 • Émetteur + récepteur

  Émetteur + récepteur

  Ultrasoon sensoren met losse zender en ontvanger worden recht tegenover elkaar geplaatst. In deze opstelling kunnen alle vormen objecten worden gedetecteerd met een schakelfrequentie tot 500 Hz. De ultrasoon zender/ontvanger sensoren zijn beschikbaar in een M18 of een miniatuur kubus behuizing. Deze sensoren zijn bij uitstek geschikt in applicaties waar normale ultrasoon sensoren niet snel genoeg zijn en waar optische…
 • Logiciels

  Logiciels

  LinkControl est un logiciel pour les capteurs ultrasoniques microsoniques. Avec le logiciel, la plupart des capteurs microsoniques peuvent être réglés et lus via le PC. Le logiciel est fourni dans un étui avec logiciel, manuel et accessoires de connexion.
 • Détection d'autocollants ou de sceaux

  Détection d'autocollants ou de sceaux

  De esf- en esp- series van microsonic zijn speciaal ontwikkeld voor het snel en nauwkeurig herkennen en detecteren van transparante etiketten of naden/seals van folies. Omdat de sensoren gebruik maken van ultrasoon geluid in plaats van licht, zijn deze ongevoelig voor kleur of transparantie. Dat maakt de sensoren dus ook ongevoelig voor full-colour bedrukte stickers en materialen met bonte patronen…

Ultrasoon sensoren van microsonic

microsonic is de marktleider en expert op het gebied van ultrasoon sensoren. Daarom staan de ultrasoon sensoren van microsonic bekend om de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Ultrasoon sensoren zijn geschikt voor meten en detecteren, baankantensturing et dubbel- en stickerveldetectie. Daarnaast werken bijna alle sensoren van microsonic met de handige LinkControl software, hiermee kan je de sensoren eenvoudig instellen, parametriseren en dataloggen in een overzichtelijke weergave.

Waar kan een ultrasoon sensor mij mee helpen?

Capteurs à ultrasons meten op basis van (ultrasoon) geluid. Daardoor meten deze sensoren onafhankelijk van kleur of vorm. Hierdoor zijn vloeistoffen, transparante of kleine objecten geen probleem voor een ultrasoon sensor. Een paar concrete voorbeelden van applicaties van deze sensoren zijn: niveaumetingen in de water- en afvalwatersector, baankantsturing van dunne folies in de verpakkingsindustrie, maar ook baankantsturing in de voedingsmiddelenindustrie. Door het brede assortiment ultrasoon sensoren van microsonic zijn er veel toepassingen en industrieën waarbij een ultrasoon sensor kan worden ingezet.