Z-Laser positioneringslasers laser sensor

De productgroep laser omvat laser sensoren om korte of lange afstanden tot objecten te meten, diameters te bepalen, verplaatsingen te meten, op zeer hoge snelheid objecten te tellen, of materialen of objecten te positioneren. Meer te weten komen over de verschillende lasersensoren? Lees dan het kennisbankartikel: “Les différents types de capteurs laser“.

In dat artikel worden de afstandslasers, verplaatsingslasers, laserprojectoren, lasergordijnen, laserfotocellen, positioneringslasers en de kantendetectiesensoren omschreven in termen van onder andere werking en inzetbaarheid bij verschillende toepassingen.

Het voordeel van sensoren uit de productcategorie laser is dat deze zich kenmerken door een hoge precisie, groot meetbereik en hoge snelheid. We bieden een groot assortiment van verschillende lasersensoren die deze voordelen brengen in de gewenste toepassing. Daarnaast is er keuze in belangrijke specificaties zoals de laserklasse, type behuizing, de aansluiting, ondersteunde interfaces en soorten uitgangen. Door deze verscheidenheid zijn er verschillende mogelijkheden om onze oplossingen passend te maken voor uw toepassing.

Bent u er al over uit of toch liever een vrijblijvend advies? Onze experts staan klaar om te helpen!

Filtre
 • Lasers de positionnement

  Lasers de positionnement

  Positioneringslasers zijn een visueel hulpmiddel voor de positionering van producten in productieprocessen. Denk aan processen zoals het uitlijnen van een transportband, de positionering van stukken stof in de textielindustrie en het projecteren van zaaglijnen in de houtindustrie. Sensor Partners levert projectielasers van Z-Laser. Een uitgebreid pakket industriële positioneringslasers geproduceerd in Duitsland. De lasers van Z-Laser zijn onder te verdelen in…
 • Lasers à distance

  Lasers à distance

  We beschikken over een breed en diep assortiment aan afstandslasers, waardoor iedere uitdaging te overbruggen is. De laser afstand sensoren van Sensor Partners zijn ontwikkeld om op consistente manier en contactloos afstanden te meten in industriële omgevingen. Iedere serie biedt een andere kwaliteit die tot zijn recht komt in de toepassingen waarvoor deze geschikt is. Het meest belangrijke is het…
 • Lasers à déplacement

  Lasers à déplacement

  Verplaatsingslasers, ook wel displacement-meetsensoren, werken op basis van het triangulatie principe. Dit principe leent zich uitstekend voor het meten van korte, maar ook langere afstandsfluctuaties. De verplaatsingslasers zijn ideaal voor diktemetingen, profielmetingen en positioneringsdoeleinden.
 • Photocellules laser

  Photocellules laser

  Des photocellules laser sont utilisées pour détecter de (petits) produits ou objets dans des applications rapides. Ils se distinguent par la fréquence de commutation élevée jusqu'à 300 kHz. Les photocellules laser sont disponibles dans un émetteur / récepteur séparé, comme sonde réflexe avec suppression de l'arrière-plan ou comme capteur en combinaison avec un réflecteur.
 • Projecteurs laser

  Projecteurs laser

  Laserprojectoren van Z-Laser zijn evenals positioneringslasers een visueel hulpmiddel en zijn geoptimaliseerd voor het projecteren op 3D-objecten. De hoge herhalingssnelheid van 50 Hz van laserprojectoren zorgen voor een stabiele en precieze projectie.
 • Capteurs de détection de bord

  Capteurs de détection de bord

  De kantendetectie sensoren uit de RED-serie van Sensor Instruments zijn speciaal ontworpen voor de inline detectie en het tellen van een kant van een product of object. Bijvoorbeeld tijdens de productie en verwerking van kranten, tijdschriften, losse vellen papier, karton, flow packs, plaatmateriaal, lasnaden en andere platte producten, welke vaak elkaar (deels) overlappen in het productieproces. De RED kantendetectie sensoren…
 • Rideaux laser

  Rideaux laser

  Lasergordijnen zijn digitale micrometers die worden ingezet ten behoeve van nauwkeurige diameter bepaling, positionering of baankantensturing met een resolutie vanaf 2 µm. De zender projecteert laserlicht op een lijnsensor. Door onderbreking van (een deel van) dit licht kan de positie van het object zeer nauwkeurig bepaalt worden. Onze lasergordijnen zijn beschikbaar in vorkbehuizing of losse zender/ontvanger met een gordijnhoogte van…