Filtres
Photocellules émettrices et récepteurs Telco Sensors

Photocellules avec un émetteur et récepteur sont placées face à face. L'émetteur envoi un faisceau de lumière infrarouge au récepteur. Lorsqu'un objet interrompt le faisceau lumineux, la sortie est activée.

Filtre

Een zender/ontvanger fotocel is een zeer betrouwbare manier van detecteren en door de hoge excess gain zijn ze bijzonder geschikt voor extreem vervuilde omgevingen. Denk hierbij aan toepassingen in de afval- en milieutechniek. Onze zender/ontvanger fotocellen kunnen tot wel 70 meter uit elkaar! Hier lees je meer over de werking van fotocellen. In ons assortiment zijn de volgende series van Telco Sensors te vinden: SM3000 serie, SM6000 serie, SM8000 serie, SM9000 serie en de SP2000 serie.

De SM3000 serie

De SM3000 fotocellen van Telco Sensors is een serie zender/ontvanger fotocellen met een bereik van 6 of 15 meter en beschikbaar in diverse behuizingen, waaronder Ø10, Ø12,7 snap, M12x1 en een miniatuur kubusbehuizing in de materialen kunststof of messing.Daarnaast is er keuze uit uitvoeringen met een vaste kabel of een connector. De gevoeligheid van de fotocellen is instelbaar via control input en zijn voorzien van voedings- en uitgangsindicatie. Naast de standaard uitvoeringen leveren wij een TUV gecertificeerde uitvoering (AOPD) voor industriële deuren en hekwerken EN12978.De serie is ontwikkeld op compactheid zonder consessies te doen op robuustheid van de behuizing. Dit maakt de fotocellen discreet in te bouwen in industriële applicaties, waar bijvoorbeeld verontreiniging of water voor komt. De SM3000 serie wordt veel toegepast in logistieke processen, transportbanden en verpakkingsmachines, maar ook in de toegangstechniek op poorten, hekwerken en in liften.

De SM6000 serie

De SM6000 serie van Telco Sensors onderscheidt zich ten opzichte van de SM3000 serie in snelheid. De uitvoering met een bereik van 2 meter heeft een schakelfrequentie van 1000 Hz en een reactietijd van 0,5 ms. De uitvoering met een bereik van 6 meter heeft een schakelfrequentie van 100 Hz. De zenders (SMT) uit deze serie kunnen gecombineerd worden met zowel de 2 meter als ook de 6 meter variant van de ontvanger (SMR).

De SM7000 serie

De SM7000 serie fotocellen bestaat uit meerdere uitvoeringen zoals zender en ontvanger maar ook diffuse proximity (taster). Deze serie kenmerkt zich met het 4-aderige ontwerp waardoor het mogelijk is om digitale schakeluitgangen (zowel PNP als NPN) ambivalent te schakelen. Dat betekent dat de digitale uitgang tegelijkertijd NO (normally open) en NC (normally closed) ingesteld kan worden.

De SM8000 serie

De SM8000 fotocellen van Telco Sensors is een serie zender/ontvanger fotocellen met een instelbaar bereik tot 20 meter. De kunststof of RVS M18 behuizing is voorzien van een potentiometer ten behoeve van de gevoeligheidsinstelling als ook het instellen van een PNP NO of NC uitgang. Daarnaast kan gekozen worden tussen 5 meter vaste kabel of een 4-pin M12 connector.

De SM9000 serie

De SM9000 serie van Telco Sensors is een unieke serie zender/ontvanger fotocellen die zich onderscheiden in extreme kracht. Dit maakt de fotocellen bij uitstek geschikt in applicaties waarin ze worden blootgesteld aan veel vervuiling, water en licht of waar grote afstanden worden overbrugd, maar denk ook aan applicaties met veel stof, mist, rook of nevel. De fotocellen hebben een M18 schroefdraadbehuizing en IP69K dichtingsgraad. Onder hoge druk reinigen van de sensoren is daarom ook geen probleem. De SM9000 serie is voorzien van een PNP NO of NC uitgang of een solid-state relais. Daarnaast is de serie ook beschikbaar met ATEX certificering voor Zone 2 en 22.

De SP2000 serie

De SP2000 fotocellen van Telco Sensors in zender/ontvanger uitvoering hebben een bereik van 45 meter en maken gebruik van de bekende 50 x 50 mm behuizing. De fotocelcombinatie hebben standaard een relais uitgang en 12-240 Vac/dc voedingsspanning. De gevoeligheid en on/off delay zijn via potentiometers instelbaar.