Filtres

Chez des photocellules rétroréfléchissantes ou des photocellules à réflecteur, l'émetteur et le récepteur sont situés dans un seul boîtier, tout comme les photocellules de la sonde. Cependant, la photocellule regarde maintenant toujours un réflecteur, qui est placé en face de la photocellule. La sortie de la photocellule devient active dès qu'un objet se déplace entre la photocellule et le réflecteur. Contrairement aux capteurs réfléchissants normaux, les photocellules rétro-réfléchissantes polarisées (photocellule à réflecteur) utilisent des filtres polarisants spéciaux, de sorte que le récepteur accepte uniquement la lumière réfléchie par le réflecteur et non par tout autre objet réfléchissant, comme la peinture métallique sur une voiture. Ainsi, on peut également détecter parfaitement des objets transparents et réfléchissants.

Filtre

Alle producten zijn geladen

Geen pagina's meer om te laden

Een reflectorfotocel is een betrouwbare manier van detecteren. Bij deze fotocellen zijn de zender en ontvanger ondergebracht in dezelfde behuizing. Meer weten over de werking van reflectorfotocellen? Lees hier het kennisbankartikel “Hoe werken fotocellen?”

QE serie

Reflectorfotocellen uit de QE serie van Micro Detectors zijn uitgerust met een plastic miniatuurbehuizing, NO en NC schakeluitgangen en een schakelfrequentie van 1 kHz voor snelle detecties. Verder kan de gevoeligheid ingesteld worden met potentiometer aan de achterzijde van de behuizing.

QF serie

De QF serie reflectorfotocellen van Micro Detectors zijn met een RVS behuizing en een IP69K dichtingsgraad de meest volledig uitgeruste fotocellen voor de inzetbaarheid in uitdagende toepassingen. Verder zijn de sensoren voorzien van een ECOLAB-behuizing voor gebruik in toepassingen met hoge hygiëne-eisen zoals in de voedingsmiddelenindustrie.

QM serie

De reflectorfotocellen uit de QM serie van Micro Detectors zijn high-performance fotocellen die uitgeruzt zijn met een schakelfrequentie van 2kHz. Dit betekent 2000 detecties per seconde! De sensoren kunnen zowel NO als NC worden uitgerust voor veelvuldige inzetbaarheid in toepassingen.

SM8000 serie

De SM8000 reflectorfotocellen van Telco Sensors is een serie fotocellen met zender en ontvanger in dezelfde behuizing met een instelbaar bereik tot 3 meter. De RVS M18 behuizing is voorzien van een potentiometer ten behoeve van de gevoeligheidsinstelling als ook het instellen van een PNP NO of NC uitgang. Daarnaast kan gekozen worden tussen 5 meter vaste kabel of een 4-pin M12 connector.

SP2000 serie

De SP2000 reflectorfotocellen van Telco Sensors hebben een bereik van 10 meter en maken gebruik van de bekende 50 x 50 mm behuizing. De reflectorfotocellen hebben een relais- of digitale PNP/NPN schakeluitgangen (NO en NC) aangevuld met 12-240 Vac/dc voedingsspanning. De gevoeligheid en on/off delay zijn via potentiometers instelbaar.