Filtres

Bij retro reflectieve fotocellen, oftewel reflector fotocellen, bevinden de zender en ontvanger zich net als bij taster fotocellen in één behuizing. Echter kijkt de fotocel nu altijd naar een reflector, welke tegenover de fotocel geplaatst wordt.

De uitgang van de fotocel wordt actief, zodra zich een object tussen de fotocel en de reflector begeeft. Anders dan met normale reflectieve sensoren wordt bij gepolariseerde retro reflectieve fotocellen (reflector fotocel) gebruik gemaakt van speciale polarisatiefilters, zodat de ontvanger enkel licht accepteert dat gereflecteerd is door de reflector en niet door een ander reflectief object, zoals bijvoorbeeld metallic lak van een auto. Zodoende kan men ook doorschijnende en reflecterende objecten feilloos detecteren.

Een groot voordeel van deze gepolariseerde reflector fotocellen is dus dat deze geen vatbaarheid hebben voor valse detecties. Verder verdiepen in de soorten reflectorfotocellen? Lees dan verder!

Overtuigd van de keuze voor een reflectorfotocel, maar weet je nog niet welke? Neem contact op met onze experts!

Filtre

Fotocel met reflector kopen

Een reflectorfotocel is een betrouwbare manier van detecteren. Bij deze fotocellen zijn de zender en ontvanger ondergebracht in dezelfde behuizing. Meer weten over de werking van reflectorfotocellen? Lees hier het kennisbankartikel “Hoe werken fotocellen?”

QE serie

Reflectorfotocellen uit de QE serie van Micro Detectors zijn uitgerust met een plastic miniatuurbehuizing, NO en NC schakeluitgangen en een schakelfrequentie van 1 kHz voor snelle detecties. Verder kan de gevoeligheid ingesteld worden met potentiometer aan de achterzijde van de behuizing.

QF serie

De QF serie reflectorfotocellen van Micro Detectors zijn met een RVS behuizing en een IP69K dichtingsgraad de meest volledig uitgeruste fotocellen voor de inzetbaarheid in uitdagende toepassingen. Verder zijn de sensoren voorzien van een ECOLAB-behuizing voor gebruik in toepassingen met hoge hygiëne-eisen zoals in de voedingsmiddelenindustrie.

QM serie

De reflectorfotocellen uit de QM serie van Micro Detectors zijn high-performance fotocellen die uitgeruzt zijn met een schakelfrequentie van 2kHz. Dit betekent 2000 detecties per seconde! De sensoren kunnen zowel NO als NC worden uitgerust voor veelvuldige inzetbaarheid in toepassingen.

SM8000 serie

De SM8000 reflectorfotocellen van Telco Sensors is een serie fotocellen met zender en ontvanger in dezelfde behuizing met een instelbaar bereik tot 3 meter. De RVS M18 behuizing is voorzien van een potentiometer ten behoeve van de gevoeligheidsinstelling als ook het instellen van een PNP NO of NC uitgang. Daarnaast kan gekozen worden tussen 5 meter vaste kabel of een 4-pin M12 connector.

SP2000 serie

De SP2000 reflectorfotocellen van Telco Sensors hebben een bereik van 10 meter en maken gebruik van de bekende 50 x 50 mm behuizing. De reflectorfotocellen hebben een relais- of digitale PNP/NPN schakeluitgangen (NO en NC) aangevuld met 12-240 Vac/dc voedingsspanning. De gevoeligheid en on/off delay zijn via potentiometers instelbaar.