Filtres

Les photocellules de sonde peuvent avoir différents noms sur le marché, telles que sonde, photocellule diffuse, détecteur de proximité diffuse ou sonde réflexe. Le principe de la photocellule berust op objectreflectie. De fotocel maakt dus gebruikt van het gereflecteerde licht van het object dat zich voor de sensor begeeft.

Ons assortiment aan tasterfotocellen is zorgvuldig samengesteld uit de meest capabele en veelzijdige sensoren voor de beste aansluiting op de meest uitdagende toepassingen. Zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van detecties bij een aanvoerband in een sorteermachine voor afvalverwerking. De sensoren hebben een hoge tolerantie voor vuil en vocht dankzij de hoge beschermingsklassen; van IP65 tot IP69K!

Het uitlijnen van de fotocellen in de toepassing en het volgen van de detecties met het blote oog worden zijn ook mogelijk door de modellen die uitgerust zijn met een zichtbaar rood licht in plaats van (onzichtbaar) infrarood licht.

Bij deze fotocel bevinden de zender en ontvanger zich altijd in dezelfde behuizing, zodat het uitgezonden licht als reflectie terug in de ontvanger valt.

Filtre

Alle producten zijn geladen

Geen pagina's meer om te laden

Omdat er gebruik gemaakt wordt van objectreflectie wordt de maximale detectieafstand altijd een beetje beïnvloed door de mate van reflectiviteit van het object. Houd hier rekening mee! Onze taster fotocellen staan bekend om de robuuste behuizing en hoge ongevoeligheid voor vervuiling. De tasters zijn NO/NC instelbaar. De gevoeligheid is instelbaar via een potentiometer. Meer over de werking van een taster fotocel lees je hier.
×

Panier