Filtres

Tasterfotocellen kunnen in de markt diverse benamingen hebben, zoals fotoceltaster, taster sensor, diffuse fotocel, diffuse proximity switch of reflex taster. Het principe de la photocellule berust op objectreflectie. De fotocel maakt dus gebruikt van het gereflecteerde licht van het object dat zich voor de sensor begeeft.

Ons assortiment aan tasterfotocellen is zorgvuldig samengesteld uit de meest capabele en veelzijdige sensoren voor de beste aansluiting op de meest uitdagende toepassingen. Zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van detecties bij een aanvoerband in een sorteermachine voor afvalverwerking. De sensoren hebben een hoge tolerantie voor vuil en vocht dankzij de hoge beschermingsklassen; van IP65 tot IP69K!

Het uitlijnen van de fotocellen in de toepassing en het volgen van de detecties met het blote oog worden zijn ook mogelijk door de modellen die uitgerust zijn met een zichtbaar rood licht in plaats van (onzichtbaar) infrarood licht.

Bij deze fotocel bevinden de zender en ontvanger zich altijd in dezelfde behuizing, zodat het uitgezonden licht als reflectie terug in de ontvanger valt.

Filtre

De SM7000 serie

De SM7000 serie fotocellen bestaat uit diffuse proximity (taster) fotocellen in een RVS M18 behuizing met een bereik tot 1 meter. Deze serie fotocellen hebben een digitale NPN/PNP (NO/NC) schakeluitgang en zijn voorzien van een 5 meter vaste kabel of een 4-aderige M12 connector. De SM7000 fotocellen zijn daarnaast bestand tegen vijandige omstandigheden zoals chemische stoffen.

De SM8000 serie

De SM8000 fotocellen van Telco Sensors bestaan uit diffuse proximity (taster) fotocellen in een RVS M18 behuizing met een bereik tot 1 meter. Door de ronde optiek en hoge excess gain zijn deze fotocellen zeer ongevoelig voor vuil en water. De fotocellen zijn voorzien van een potentiometer ten behoeve van de gevoeligheidsinstelling als ook het instellen van een PNP NO of NC uitgang. Daarnaast kan gekozen worden tussen 5 meter vaste kabel of een 4-pin M12 connector.

De SP2000 serie

De SP2000 serie zijn unieke multivoltage tasterfotocellen in een kubusbehuizing met een meetbereik tot 5 meter zonder het gebruik van een reflector. De fotocellen hebben een digitale PNP/NPN (NO/NC) schakeluitgang en zijn voorzien van een 5 meter vaste kabel of een 4-aderige M12-connector.

De SPTF3000 serie

De SPTF3000 serie zijn fotocellen in een compacte vierkante kunststof behuizing en werken volgens de time-of-flight methode. De fotocellen hebben een bereik tot 6 meter en zijn voorzien van een 5 meter vaste kabel of een 4-aderige M12-connector. De fotocellen zijn beschikbaar met een digitale PNP / NPN (NO +NC) schakeluitgang of met een aanvullende analoge 0 – 10 V of 4 – 20 mA uitgang.

De QM serie

De QM serie van Micro Detectors is een serie fotocellen in kubusvormige kunststof miniatuurbehuizing. Ook heeft de QM serie een hoge schakelfrequentie, waardoor de sensoren geschikt zijn voor nauwkeurige detectie- en positietoepassingen, ook in snelle applicaties. De modellen uit de QM serie fotocellen zijn beschikbaar als tasterfotocel, gepolariseerd retro-reflectieve fotocel, retro-reflectief fotocel voor detectie van transparante materialen, als zender/ontvanger of als fotocel met achtergrondonderdrukking.

De QF serie

De QF serie van Micro Detectors is een serie fotocellen in kubusvormige mini-behuizing van RVS. De sensor beschikt over IP67, IP68 en IP69K beschermingsklasse en is daardoor speciaal geschikt voor uitdagende omgevingen zoals in de voedingsmiddelenindustrie.  De fotocellen zijn er in verschillende uitvoeringen, namelijk: als tasterfotocel, gepolariseerde retro-reflectieve fotocel, zender/ontvanger fotocel of als fotocellen met achtergrondonderdrukking.

De QE serie

De QE serie van Micro Detectors is een serie fotocellen in kunststof miniatuur behuizing beschikbaar in de volgende uitvoeringen: tasterfotocel (diffuus), achtergrondonderdrukking en gepolariseerde zender- en ontvanger fotocellen. De sensoren zijn uitgerust met een schakelfrequentie van 1 kHz voor gebruik in high-speed applicaties.

De FF serie

De FF serie van Micro Detectors zijn fotocellen in een RVS M18 behuizing. Met de nodige ECOLAB-certificering en de IP69K behuizing is deze sensor uitermate geschikt voor gebruik in toepassingen met voedingsmiddelen en vloeistoffen. De FF serie is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: tasterfotocel, gepolariseerde reflectorfotocel en zender- en ontvanger fotocellen. Op bestelling zijn er ook mogelijkheden om ATEX-compliant varianten te verkrijgen.

×

Panier