Filtres
capacitieve sensoren

Capacitieve sensoren zijn industriële sensoren geschikt voor niveaudetectie van vloeistoffen zoals water en brandstoffen in tanks of vaste materialen zoals hout of granulaat. Dit maakt de sensoren zeer bruikbaar in verschillende toepassingen en industrieën.

Door de werking van de sensor, met behulp van een capacitief veld, zijn de detecties van producten en vol-leeg-meldingen mogelijk zonder contact te maken met het product of de stof. Denk hierbij aan de detectie van een bijtende vloeistof zoals fosforzuur in een tanker. Deze kan van buiten de tank worden gedetecteerd en gemonitord. Zo raakt de sensor niet beschadigd en is een het monitoren van het vulniveau mogelijk.

Via een potentiometer is de sensor in te stellen en zorgt dit ervoor dat de detectie gedaan kan worden. Bij ons is er de keuze tussen capacitieve naderingsschakelaars met verschillende meetbereiken, de meest voorkomende schakeluitgangen en aansluitingen die ondergebracht zijn in een tal van behuizingen. Al uit over je keuze of toch nog even advies krijgen voor jouw toepassing? Neem contacter op met een van onze experts!

Filtre