Filtres
inductieve sensoren

Inductieve sensoren schakelen alleen op magnetische metalen. Deze hebben als voordeel niet gevoelig te zijn voor alle andere materialen in de omgeving, zoals hout, plastic of vervuiling waardoor detecties uiterst betrouwbaar zijn. In tegenstelling tot een mechanische schakelaar is een inductieve naderingsschakelaar vrij van slijtage omdat deze contactloos werkt.

Inductieve sensoren werken volgens het principe van verandering van inductie. Deze verandering treedt op wanneer een metaal in het detectiegebied van de sensor komt. In dat geval neemt de sensor een verandering in de impedantie van de spoel waar wat als een detectie wordt geïnterpreteerd.

De verandering van deze impedantie hangt af van de afstand tussen het metalen object en de sensor. Hoe dichter bij, des te groter de verandering. Ook het soort metaal heeft een invloed op deze verandering; hierdoor wordt er gewerkt met zogeheten reductiefactoren.

Bij het gebruik van deze sensoren moet er per toepassing goed gekeken worden hoe de inductieve naderingsschakelaar het beste ingezet kan worden. Onze experts staan graag voor u klaar!

Filtre

Alle producten zijn geladen

Geen pagina's meer om te laden