Interview met Marc Giezenberg

Marc, jij hebt inmiddels 15 jaar ervaring in het leveren van detectieoplossingen binnen de toegangstechniek. Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen in de toegangstechniek die jij tegenkomt bij klanten?

“De grootste uitdaging in de toegangstechniek is esthetisch een mooie oplossing te bieden, waar je na montage geen omkijken meer naar hebt. Simpelweg omdat je kunt vertrouwen op de kwaliteit.

Sensor Partners is in staat om samen met haar leveranciers kwaliteit en esthetische eigenschappen samen te laten komen in oplossingen waar de markt om vraagt. Dat doen wij al 30 jaar.”

Op welke recente oplossing ben jij trots en waarom?

“Dat is moeilijk kiezen! Maar de design-in van onze SpaceMaster9000 fotocellen bij een van Nederlands grootste poorten- en hekwerkenproducent is er toch wel een om trots op te zijn. Deze zender/ontvanger fotocellen worden op discrete wijze in de kolom van de poort gemonteerd. Ze zijn dus nagenoeg onzichtbaar. De extreme kracht van onze SpaceMaster9000 fotocellen zorgen ervoor dat het detectiesysteem in alle weerscondities blijft functioneren. De extreme excess gain zorgt er bovendien voor dat sensoren bijzonder ongevoelig zijn voor fel zonlicht. Het is fantastisch om te mogen zeggen dat er inmiddels duizenden poorten in Nederland, maar ook buiten onze landsgrenzen, voorzien zijn van ons product en daarmee bijdragen aan de veiligheid van geautomatiseerde poorten.”

Hebben de detectieoplossingen van Sensor Partners kunnen bijdragen aan de huidige maatregelen rondom COVID-19, en zo ja, op welke manier?

“De filosofie van Sensor Partners is altijd al geweest om contactloos te detecteren, tellen, herkennen en te meten. De coronamaatregelen gaan overwegend over het reguleren van personen in ruimtes, maar bovenal het houden van afstand! We hebben het afgelopen jaar dan ook veel applicaties mogen realiseren met onze producten om contactloos deuren te openen, of om personen te tellen bij het naar binnengaan of het verlaten van (openbare) gebouwen en winkels:

  • De ClearWave is een populaire contactloze deuropener op basis van radartechnologie, ideaal voor liften, deuren, klapdeuren en schuifdeuren.
  • De optische SMP en ultrasone pico+TF bieden juist in een industriële omgeving zoals hygiënesluizen, een betrouwbare detectie van handen, voeten of lichaam. Onder meer door de hoge beschermingsklasse, gebruikte bouwvorm en mogelijkheid om de sensoren te reinigen.
  • SM3000 fotocellen zijn veelvuldig gebruikte optische lichtsluizen, welke in dubbele uitvoering geschikt zijn voor looprichtingdetectie. Derhalve een passende en tevens discrete oplossing voor het tellen van personen bij in- en uitgangen van winkels, musea, etc.”

Sensor Partners biedt een breed en diep scala aan producten voor de toegangstechniek. Hoe weet een klant welk product het meest geschikt voor hem is?

“Dat klopt! Onze producten zijn beschikbaar in heel veel uitvoeringen. Op deze manier is er altijd wel een model dat perfect aansluit op de wensen of eisen van onze klanten. Als dat niet het geval is, zijn we zelfs in staan om custom made uitvoeringen te produceren. De keerzijde van zo’n groot assortiment is natuurlijk wel, dat het voor een klant een hele opgave kan zijn om daar zelfstandig een keuze in te maken. Mijn collega’s en ik zijn onze klanten dan ook graag van dienst om te helpen bij deze keuze. We spreken samen, het liefst onder het genot van een kop koffie, de toepassing door. Daar nemen we echt de tijd voor! We willen de klant, maar ook de toepassing leren kennen. Het gesprek resulteert in een passend advies met vrijblijvende offerte.”

Waarom moeten bedrijven voor detectieoplossingen in de toegangstechniek bij Sensor Partners zijn?

“Denken in oplossingen gaat verder dan de juiste sensor op de juiste plaats. Wij nemen de tijd voor onze klanten en stellen alles in het werk om hen het gevoel te geven de juiste keuze te hebben gemaakt; niet alleen de keuze voor een product, maar voor een partner. Wij hechten veel waarde aan de relatie met onze klanten. Bovendien zorgen we ervoor dat producten zo veel mogelijk uit voorraad leverbaar zijn. En bij hoge nood kan dat direct afgehaald worden, of komen we het zelf brengen in ruil voor een kop koffie!”