Het plastic recycling proces: Van het sorteren van ingezameld plastic tot een 100% gerecycled granulaat

Plastic geldt tegenwoordig als een van de grootste en meest onmisbare grondstof voor de productie van producten die wij gebruiken in onze dagelijks leven. Echter wordt van al dat plastic slechts een klein deel gerecycled. Voor de toekomst is plastic recycling een cruciaal onderdeel voor het creëren van een circulaire economie. Er zijn daarvoor gelukkig steeds meer technieken beschikbaar die een efficiënt en effectief plastic recycling proces kunnen realiseren zodat een groter deel van het plastic gerecycled kan worden.
Voor de plastic recycle industrie geldt: hoe beter gesorteerd op detailniveau, hoe hoger de afname van het eindproduct. Het controleren op kwaliteit en kleur is essentieel in de business. Om de juiste kwaliteit te waarborgen kan een LAB kleurmeetsysteem uitkomst bieden.
Veel systemen voor het recycleproces zijn gericht op de scheiding tussen kleur en grondstof. Het innovatieve TagTec-systeem maakt het mogelijk om deze scheiding uit te breiden met een schifting tussen het eerdere gebruik van de oorspronkelijke plastic producten.
De fotocel gaat niet aan, schakelt niet of doet foute detecties. Wat is er aan de hand? Hoe worden deze problemen opgelost? Dit is een bondige blik op veel voorkomende problemen en hoe deze opgelost kunnen worden zodat een fotocel weer goed functioneert. Werkt je fotocel al goed? Dan kan dat zelfs beter! Met behulp van speciale accessoires kan jij het maximale uit jouw fotocel en automatisering halen!
Het afmeren en ontmeren van schepen vereist niet alleen veel voorzichtigheid maar ook nauwkeurigheid. In dit artikel behandelen we het vergemakkelijken van dit proces met behulp van afstandslasers die een synoniem zijn van nauwkeurigheid.
Het chassis van een auto, de antenne in een smartphone en een katoenen sweater. Alle drie zijn voor de fabrikant te volgen en herleiden met behulp van een identificatienummer. Maar hoe weet de leverancier van de verf voor de kleur van de sweater of het zijn verf is? Hoe kan de omloop van een productiebatch worden gemonitord? Door een innovatieve samenval van scheikunde, industrie en technologie wordt het mogelijk om grondstoffen te markeren en dus identificeren.
In dit artikel behandelen we schakellijsten, ook wel bekend als stootlijsten. Deze veiligheidscomponenten worden gebruikt voor machineveiligheid. Deze componenten staan ook bekend als onderloopbeveiliging in toegangstechniek. Lees hier alles over onze HSC®-schakellijsten en kom er achter wat onze veiligheidslijsten uniek maakt ten opzichte van andere fabrikanten uit de markt.
Pyrometers of infrarood temperatuursensoren zijn sensoren om gemakkelijk, veilig, snel en contactloos temperatuur te meten, van objecten en oppervlaktes in industriële processen. Vooral in applicaties waar het oppervlak beweegt of moeilijk toegankelijk is. Echter, om nauwkeurig de temperatuur te kunnen meten, is het noodzakelijk om de emissiviteit van het te meten oppervlak te kennen. Maar wat is emissiviteit? Dit artikel legt uit wat emissiviteit is en hoe je in je applicatie rekening moet houden met emissiviteit.
We behandelen de verschillen en toepasbaarheid van reflectorfotocellen met een gepolariseerde en een normale reflector. Tot slot geven we een idee over het maken van de juiste keuze voor jouw toepassing.
In dit artikel staan we stil bij de verschillen tussen de ultrasone en laser-gebaseerde meetprincipes, uitdagende toepassingen die dit verschil benadrukken en tot slot werpen we een blik op de mogelijke oplossingen hierin.
Ben je benieuwd hoe je met behulp van een laserprojector tijd en geld bespaart? Lees dan verder. In dit artikel lees je hoe een laserprojector werkt, waar je het voor kunt gebruiken en wat de voordelen daarvan zijn.
Deurbeveiliging voor bedrijven is cruciaal om medewerkers tegen gevaarlijke situaties te beschermen. Dagelijks veilig met machines werken en aan het einde van de dag ongedeerd terug naar huis gaan, dat is wat we willen. Dit kan door de Haake HST® Trapped Key Interlock systemen, waarmee performance Level d of PLd eenvoudig te realiseren is. Om een beter beeld te krijgen in welke praktijksituatie een bepaalde configuratie van het Haake HST® Trapped Key Interlock systeem wordt toegepast, geven we hier enkele voorbeelden. Omdat iedere applicatie uniek is, helpen onze adviseurs graag verder bij het bepalen van het sleutelloopplan.
In dit artikel staan we stil bij misschien wel het meest populaire industriële begrip van de laatste tijd: Industrie 4.0. Allereerst wordt uiteengezet: ‘Wat is industrie 4.0?’. Vervolgens wordt er een overzicht gegeven van de kansen en bedreigingen, die deze ontwikkeling biedt.
In dit artikel het ombuigen van de geluidskegel van een ultrasoon sensoren middels een ombuigreflector. Hierdoor is een alternatieve montage van de ultrasoonsensor mogelijk.
Wat is kleur? Hoe werkt een kleurmeting? Welke industriële toepassingen omvatten een kleursensor? Dat zijn vragen waar we een antwoord op geven in dit artikel!
In dit artikel wordt besproken wat veiligheidslichtlijsten, ook wel safety light curtains of veiligheidslichtschermen genoemd, zijn en hoe deze gebruikt worden voor de naleving en bevordering van de machineveiligheid.
Alles wat je moet weten over kabels en de toepassingen waarin je deze kunt gebruiken! Van kabeleigenschappen tot hulp bij het kiezen van de juiste sensor voor jouw industriële toepassing!
Veel industriële processen zijn geautomatiseerd met behulp van een transportband. Deze transportbanden hebben een zogeheten baanloop, oftewel het verloop van de band op rollers. Het uitvoeren van een detectie, van producten bijvoorbeeld, wordt ook wel baankant detectie genoemd. Baankant detectie, ook wel ‘web edge guiding’, ‘kantsturing’ of ‘baankantsturing’ genoemd, is het positioneren van de baanloop van de transportband.
Chemische stoffen kunnen funest zijn voor je sensoren. Corrosie is een van de risico’s. Hoe kun je je sensoren en productieproces hiertegen beschermen? Maak gebruik van sensoren met een chemische bestendigheid!
Contrastsensoren en de vele industriële toepassingen waarin deze gebruikt kunnen worden!
De verschillende optieken die gebruikt kunnen worden met de SPECTRO kleursensoren.
In dit artikel wordt uitgelegd welke ATEX zones er zijn en wanneer welke ATEX certificering van toepassing is.
De verschillende industriële interfaces protocollen op een rijtje!
De verschillende soorten laser sensoren op een rijtje; met daarbij een aantal voorbeeldtoepassingen!
De verschillende detectieprincipes die ultrasoon sensoren gebruiken om een oplossing te bieden in verschillende toepassingen.
Een overzicht van de verschillende filterinstellingen voor ultrasoon sensoren van microsonic.
Hier leer je welke factoren er komen kijken bij het kiezen van een geschikte temperatuursensor voor jouw toepassing!
In dit artikel behandelen we de verschillen tussen de inductieve en capacitieve naderingsschakelaars, geven we uitleg over de werking ervan met daarbij een aantal toepassingen als voorbeeld.
De verschillende soorten fotocellen en de werking ervan. Op zoek naar een tasterfotocel, diffuse proximity fotocel, through-beam fotocel (zender en ontvanger) of een fotocel met achtergrondonderdrukking? Lees er hier meer over!
De toepassing van laser afstandssensoren in bovenloopkranen. Hoe werkt het? Welke oplossingen zijn er?
Wat je moet weten over de werking van een ultrasoon dubbelvel sensor maar ook het instellen en monteren van de sensor!
Stickers, labels of sealnaden kun je betrouwbaar detecteren met een esf- sensor. Hiervoor geldt nog wel dat je deze juist moet instellen voor je toepassing. Leer hier hoe!
De werking van laser afstandssensoren in AGV’s (automated guided vehicles) en de toepassingen hierin. Verder staan we stil bij welke sensoroplossingen wij bieden.
De verschillende laserklassen die dienen voor het veilig gebruiken van industriële lasers.
Een uitleg over de werking van LiDAR lasers. We staan stil bij verschillende meetprincipes die worden gebruikt door de laser en de toepassingen die hierdoor mogelijk zijn. Het gaat om de optische meetprincipes: phase comparison, pulse back-mixing method en TOF (time-of-flight).
We staan stil bij wat druk is, welke soorten druk er zijn en welke sensoren kunnen opereren in deze gebieden. Daarnaast geven we voorbeelden van industriële toepassingen.
De werking van glanssensoren en bijhorende software.
Een uitleg over een tweetal kernbegrippen uit de industriële automatisering met sensoren: resolutie en nauwkeurigheid.
Een vergelijking op meerdere vlakken tussen copy counters van Baumer en Sensor Partners.
De uitleg over de industriële toepassing waarin sproeistralen worden gecontroleerd met behulp van optische sensoren.
Alle sensoren hebben één of meerdere (soorten) uitgangen. Een uitgang stuurt over het algemeen de op dat moment bekende meetwaarde van de sensor uit. Hoe dat signaal eruit ziet hangt af van de uitgangssoort. Wat is het verschil tussen al deze uitgangen en wanneer wordt welke uitgangssoort gebruikt? In dit artikel worden de meest voorkomende vormen uitgelegd.
De werking van lasergordijnen en waar het voor gebruikt kan worden.
Wat houdt ATEX in? Welke richtlijnen en normen spelen een rol? En wat staat er op een ATEX typeplaatje?
Industriële processen kunnen altijd efficiënter, maar is dat wel goedkoop? Industriële automatisering (industrie 4.0) is een belangrijk onderwerp bij veel industriële bedrijven om te besparen op kosten en efficiënter te produceren. IO-Link maakt het mogelijk om goedkoper en efficiënter te zijn!
In dit artikel bespreken we de stapsgewijze werking van een triangulatiemeting.
Hoe werkt een kleurensensor? In dit artikel behandelen we de werking maar ook de verschillende industriële toepassingen voor kleurensensoren. Ook wel bekend als spectrometers.
De werking van een ultrasoon sensor. Ultrasoon sensoren werken door het uitsturen en ontvangen van geluid. Hoe werkt dit? Wat is de werking van een ultrasoon sensor? Wat is ultrasoon geluid? Dat wordt in dit artikel uitgelegd.
Hoe werkt het detectiebereik van ultrasoon sensoren? Ultrasoon sensoren zijn in staat om contactloos binnen een bepaald gebied een betrouwbare detectie of meting uit te voeren op basis van ultrasone geluidsgolven. De sensoren hebben verschillende meetbereiken en deze hangen af van verschillende omgevingsfactoren. Lees er hier meer over.