Een overzicht van de verschillende filterinstellingen voor ultrasoon sensoren van microsonic.

Filters instellen. Je hebt het nodig! Elke toepassing vereist een op maat afgestelde sensor en in sommige gevallen heeft een sensor een softwarematig filter nodig om optimaal te kunnen presteren. In dit artikel geven we antwoord op een aantal belangrijke vragen: welke filters zijn er? Hoe kan ik deze filters instellen? En hoe werken deze filters? Lees verder en kom erachter welke filters er zijn voor de ultrasoon sensoren van microsonic. 

F00 – Geen filter geactiveerd

Zonder filter wordt elke afstandmeting ongefilterd gemeten. Deze filterinstelling wordt voornamelijk gebruikt tijdens metingen onder ‘laboratorische’ omstandigheden en wordt niet aangeraden om te gebruiken in industriële toepassingen.

F01 – Standaardfilter

Met dit filter is het mogelijk om pieken uit de meting te filteren. Door de hold-time van een snel veranderende waarde aan te passen, of zelfs nagenoeg uit te schakelen, kan bepaald worden welke piekwaarden geaccepteerd worden als daadwerkelijke meetwaarde. Dit filter is de beste keuze voor de meeste toepassingen.

Filters instellen: Het meest gebruikte standaardfilter voor ultrasoon sensoren

F02 – Middelend filter

Deze filterinstelling is de standaardinstelling voor analoge ultrasoon sensoren om afstandsverandering te verzwakken. Bij bijvoorbeeld trillingen kan dit filter toegepast worden, hiermee worden de snel opvolgende afstandsveranderingen uitgevlakt en blijft de uitgangswaarde stabiel. Deze zal alleen uitschieten wanneer in de betreffende situatie de afstand dusdanig afwijkt van de ‘standaard’ trillingen die aanwezig zijn.

Middelend filter instellen voor ultrasoon sensoren

F03 – Voorgrondfilter

Met dit filter zal de sensor trager reageren op snelle veranderingen in afstand. Bij voorkeur zullen de meest nabije objecten worden waargenomen. Denk hierbij aan de sproeiarm van een landbouwvoertuig. Het is van belang dat het object op de achtergrond, in dit geval de grond, genegeerd wordt. Hierdoor kan de sensor het object op de voorgrond waarnemen en dus de hoogte van bijvoorbeeld het gewas meten.

Voorgrond filter instellen voor ultrasoon sensoren om objecten op de achtergrond te negeren

F04 – Achtergrondfilter

Met dit filter zal de sensor trager reageren op snelle veranderingen in nabijheid, bij voorkeur zullen de meest ver zijnde objecten worden waargenomen. Denk hierbij aan een ventilator die draait en genegeerd moet worden door de sensor, om een achterliggend object te kunnen waarnemen.

Achtergrond filter instellen voor ultrasoon sensoren
Filter
Toepassing
F00
Geen filter
Enkel voor onderzoek, niet aan te raden voor industriële toepassingen.
F01
Standaardfilter
Aan te raden filter voor de meeste toepassingen.
F02
Middelend filter
Klassieke middeling voor analoge sensoren om een stabiele uitgangswaarde te ontvangen.
F03
Voorgrondfilter
Speciaal filter om dichtbij zijnde objecten waar te nemen en objecten op de achtergrond te negeren.
F04
Achtergrondfilter
Speciaal filter om verder gelegen objecten waar te nemen en objecten in de voorgrond te negeren.

Wat past het beste bij uw toepassing?

Welke sensor ondersteunt nu welk filter? In onderstaande tabel vindt u een overzicht van welk filter toegepast kan worden door microsonic sensoren.

F01
F02
F03
F04
mic+
mic
crm+
hps+
pico+
lcs-
lcs+

Direct hulp van een expert

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.

Productspecialist

Inhoudsopgave