Aanwezigheidsdetectie Atex zone

Aanwezigheidsdetectie ATEX zone

In een ATEX zone is het van belang om op een veilige manier objecten te kunnen detecteren bijvoorbeeld op een transportband. Klanten kiezen er nu vaak voor om de transportbanden in een ATEX omgeving continu te laten draaien. Door het toepassen van gecertificeerde sensoren, die een aanwezigheidsdetectie doen (in een ATEX zone), is dit niet langer nodig. Dit verhoogt de levensduur, verlaagt het stroomverbruik en vermindert de onderhoudskosten.

Een BX04 area sensor is hier de perfecte invulling. Door de hoge schakelfrequentie is dit lichtgordijn, met een bereik van 2 meter, in staat om aanwezigheid te detecteren en passerende objecten te tellen. De sensor is geschikt voor: Ex zones 1, 2, 21 en 22. Wanneer de afstanden groter worden kunnen ook EX lasers worden toegepast. Zoals de SP LAM 50 Ex d en de SP LAM 300 Ex d. Deze lasers hebben een robuuste roestvrijstalen behuizing en zijn geschikt voor ATEX zones: 1, 2, 21 en 22.

Gerelateerde productcategorieën

Direct hulp van een expert

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.