De agrotechniek is een industrie waarin de technologie zich in hoog tempo doorontwikkeld. Landbouwmachines zijn tegenwoordig hightech systemen waarbij productiviteit, betrouwbaarheid en behoud van de productkwaliteit zeer belangrijke elementen zijn. De gebruiker heeft grip op het hele proces, van het begin tot het eind. Deze inzichten worden verkregen door sensoren in de machine, welke continue status, hoeveelheid, positie of afstand doorgeven aan de besturing. Om het maximale rendement uit de machines te halen is daarom de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de sensoren van groot belang. Daarom kiezen veel machinebouwers van agrarische machines voor Sensor Partners.

Rooimachines

Voor applicaties met rooimachines is het belangrijk dat de sensor tegen een stootje kan. Bij rooimachines is het van belang dat de oogst wordt gedetecteerd of dat het gedetecteerd wordt als er een bepaald niveau is breikt. De sensor moet in deze applicatie tegen vuil kunnen. De SM9000, SM3000 of SM6000 series van Telco Sensors zijn robuust en goed bestand tegen vuil en daarom perfect voor applicaties met rooimachines.

Bekijk producten
landbouw agrotechniek rooimachine fotocel detectie telco
hallenvuller laser sensor partners LAM ultrasoon microsonic lcs+ mic- veiligheidsbumpers haake HSC

Hallenvullers

Voor applicaties met hallenvulers is een betrouwbare afstandsmeting belangrijk. Dit kan gerealiseerd worden door de ultrasoon sensoren van microsonic. Maar ook de LAM series zouden van toepassing kunnen zijn voor een betrouwbare meting. Verder is veiligheid ook belangrijk voor deze applicaties. Daarvoor zijn de HSC veiligheidslijsten of veiligheidsbumpers van Haake geschikt.

Bekijk producten

Hoogtemeting aanvoerband aardappelrooier

De fotocellen van de Telco Sensors zijn goed bestand tegen vuil en ruige omgevingen en zijn daardoor goed geschikt voor niveaudetectie of aanwezigheidsdetectie bij deze applicatie. Voor een hoogtemeting is een ultrasoon sensor geschikt. Deze kunnen zelfs bij deze toepassing een betrouwbare metingen uitvoeren.

  • Fotocellen – aanwezigheidsdetectie of niveaudetectie
  • Ultrasoon sensoren – voor hoogtemetingen
Bekijk producten
aardappelrooier microsonic ultrasoon telco fotocellen agrotechniek landbouw
ATEX zone 2G silo niveaumeting LAM laser afstand

Niveaumeting in silo's met ATEX zone II 2

Een niveaumeting in een silo kan lastig zijn, omdat silo’s erg hoog kunnen zijn. Om het niveau in de silo te kunnen meten dient het meetapparaat dus over een groot meetbereik te beschikken. Bovendien kan er damp of stof aanwezig zijn in de silo. Het gebruik van een ATEX gecertificeerde laser afstandssensor is hier de oplossing. De laser afstandssensor meet het niveau in de silo en deze meting wordt vervolgens op een externe display weergegeven of aan de machinebesturing doorgegeven. Doordat er verschillende ATEX LAM laser sensoren beschikbaar zijn bij Sensor Partners is er keuze uit sensoren met verschillende meetbereiken, meetsnelheden en meetnauwkeurigheden. Dit maakt het makkelijker de best passende sensor voor uw applicatie te vinden.

Bekijk producten