Beveiliging draaideuren

Veilige doorgang bij gebouwen en voetbalstadions

Veel grote publieke gebouwen en bedrijven zijn voorzien van draaideuren. Vliegvelden o.a. maken gebruik van draaideuren voor een vlotte toegang van personen en objecten. Daarnaast zie je bij voetbalstadions bijvoorbeeld vaak dat er tourniquets worden gebruikt voor een vlotte doorgang. In deze gevallen is de beveiliging van draaideuren van groot belang voor een veilige doorgang. Er moet dus voorkomen worden dat personen of objecten tussen de deuren terechtkomen en kan leiden tot schade of letsels.

Haake veiligheidslijsten

De veiligheidslijsten van Haake bieden de oplossing voor de beveiliging van draaideuren en tourniquets. Dit zijn rubberen schakellijsten die worden geplaatst op de randen van een draaideur of tourniquet. Ieder contact van een (deel van een) lichaam of object met de veiligheidslijsten zorgt er zo voor dat hij onmiddellijk stopt met bewegen. Hierdoor wordt schade aan objecten of letsel aan personen voorkomen. Er kan daarnaast een onderscheid worden gemaakt tussen het type gebaseerd op de remweg van de applicatie en het montageprofiel.

De veiligheidsranden werken volgens de hoogste veiligheidsstandaarden (Categorie 3) en voldoen ook aan de DIN ISO EN 13849-1:2006 norm. Daarmee zijn ze onderdeel van besturingssystemen met een veiligheidsfunctie. Het gaat hier om de samenwerking tussen de componenten, zoals hier met een veiligheidslijst met een veiligheidsrelais. Tenslotte worden de randen ontwikkeld en geproduceerd op basis van de individuele veiligheidseisen in de applicatie. 

Gerelateerde productcategorieën

Direct hulp van een expert

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.