Detectie van gewassen in de grond met lichtscherm van Telco Sensors

Detectie van gewassen in de grond

In de landbouw is het van belang dat alle beschikbare grond maximaal benut wordt. Daarom is het noodzakelijk om te weten of er zich gewassen in de grond bevinden. Er wordt een detectie van gewassen in de grond gedaan om de efficiëntie te verhogen van de geautomatiseerde gewasplanter. Doordat je er nu zeker van kan zijn dat er in ieder gat ook daadwerkelijk een gewas is geplaatst.

Hiervoor worden lichtschermen gebruikt. De lichtschermen worden geplaatst aan weerzijden van de voergoot, zodat ieder gewas dat voorbijkomt wordt gedetecteerd. Als er geen gewas wordt gedetecteerd kan de gewasplanter er alsnog een gewas plaatsen.

De SS01 serie lichtschermen van Telco Sensors zijn uitermate geschikt voor de natte en vuile omgevingen waar de machines in moeten werken. Dit komt door de IP67 beschermingsklasse, waardoor deze sensoren water en stof bestendig zijn. De foutieve uitlijning en ophoping van vuil wordt gecompenseerd doordat de lichtlijst zichzelf aanpast aan de sterkte en de lichtgevoeligheid van de omgeving. De gebruiker kan gewenst meetbereik en hoogte kiezen voor de beste aansluiting op de toepassing.

Gerelateerde productcategorieën

Geadviseerde producten

Direct hulp van een expert

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.