Doorgang en beveiliging van automatische poorten

Uitdaging

Neem een groot pand of een huis dat ter beveiliging omheint is met hekwerk en is voorzien van automatische poorten. Hierbij zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste als een voertuig of een persoon voor de poort staat, wil je dat deze automatisch opengaat. Hiervoor moet een voertuigdetectie worden gedaan, waarna de poort geactiveerd kan worden. Ten tweede wil je graag dat wanneer deze poort geopend is, deze pas weer sluit als voertuig of persoon in zijn geheel gepasseerd is. Anders kunnen er ongelukken gebeuren. Hiervoor moet er dus een beveiliging op de poort worden toegepast. Deze punten gelden niet alleen voor applicaties met schuifpoorten, maar ook voor automatische speedgates, draaipoorten en andere horizontaal sluitende toegangssystemen.

Oplossingen

ANPR camera

Als er maar een selectie voertuigen tijdelijk of incidenteel mag worden toegelaten tot een gebouw of terrein kan dit worden opgelost met behulp van automatische kentekenherkenning. Hiervoor wordt het kenteken van het naderende voertuig gedetecteerd met een ANPR (Automatic Number Plate Recognition) camera. Wanneer het kenteken vervolgens aanwezig is in de database worden de automatische poorten of andere automatisch sluitende toegangssystemen geopend. Het voordeel van dit systeem is dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot een beveiligd gebouw of terrein.

Inductieve detectielussen

Voor de bouw van een nieuw pand of huis omheind door hekwerken met een automatisch horizontaal sluitend toegangssysteem kan het leggen van inductieve detectielussen een geschikte oplossing zijn voor het doen van een voertuigdetectie. Hier wordt de bedrading aangelegd voordat het beton wordt gestort. Doordat de detectielus in de grond is verwerkt, is er nauwelijks invloed van de omgevingsfactoren. Een prima methode dus om de aan/afwezigheid van het voertuig te detecteren voor de poort, waarna deze geopend kan worden. Een nadeel van een detectielus, is dat bij het installeren de bestaande ondergrond afgebroken moet worden. Dit is helemaal vervelend als deze tussentijds kapot gaat. Dit kost tijd en geld, wat misschien niet beschikbaar is.

Fotocellen van Telco Sensors

De SM3000 serie zijn zender & ontvanger fotocellen van Telco Sensors die geschikt zijn voor het doen van een voertuigdetectie bij automatische poorten. Een zender en ontvanger fotocel worden tegenover elkaar geplaatst en wanneer een voertuig de poort nadert zal de lichtstraal worden onderbroken en zal de poort openen. Ter beveiliging kan er een extra setje fotocellen worden geïnstalleerd op de poort om te zorgen dat de poort pas sluit wanneer het voertuig volledig is gepasseerd. Om te voorkomen dat deze sensoren elkaar verstoren, kunnen deze in een kanaal geplaatst worden. Door de IP67 dichtingsgraad zijn deze sensoren bestand tegen zware condities, zoals regen, wind en ijsvorming. Het bereik van de SM3000 serie is 15 meter.

De SM3000 serie is ook beschikbaar als CAT2 fotocellen. Dit zijn speciaal gespecificeerde zender & ontvanger veiligheidsfotocellen. Deze zender & ontvanger voldoen aan de normen van een veiligheidsfotocel. Deze fotocel heeft daarnaast een smallere beam met een meetbereik tot 10 meter.

De SP2000 serie zijn tasterfotocellen met een zender en ontvanger in één behuizing die geschikt is voor een voertuigdetectie voor kortere afstanden (bereik tot 5 meter).Door de IP67 dichtingsgraad zijn deze sensoren bestand tegen zware condities, zoals regen, wind en ijsvorming.

Een voordeel van fotocellen is dat ze een goedkope en betrouwbare detectie doen van alles wat de lichtstraal onderbreekt. Een nadeel van het gebruik van fotocellen is dat ze één beam detectie doen. Wanneer er echter een voertuig met aanhanger of caravan de automatische poort passeert kan het zijn dat deze sensoren een gedeelte bij de trekhaak niks detecteren. Hierdoor denkt de sensor dat er geen voertuig meer is en kan de poort gaan sluiten, wat veel schade teweeg kan brengen.

Lichtscherm van Telco Sensors

De SG10 serie zijn lichtschermen die speciaal ontwikkeld zijn voor het uitvoeren van een detectie bij automatische poorten, hekken en andere horizontaal sluitende systemen. Deze lichtschermen zijn verkrijgbaar met een profielhoogte tot 3 meter. Het voordeel hiervan is dat je een gegarandeerde detectie doet van ieder voertuig dat passeert onafhankelijk van de hoogte. Door de IP67 dichtingsgraad van de lichtschermen zijn ze bestand tegen regen, wind en ijsvorming. De lichtschermen hebben een bereik van 10 of 14 meter. Dankzij de automatische gevoeligheidsinstellingen zijn er geen aanpassingen of configuraties ter plaatse nodig bij de installatie van de lichtschermen. Met de SG10 M/S serie worden er zowel een setje aan de voorzijde als aan de achterzijde van de automatische poorten geplaatst. Hierdoor zijn de automatische poorten volledig beveiligd tegen enige vorm van beknelling, letsel en schade aan personen, voertuigen of objecten.