Hoogtemeting spuitboom op gewas sproeier Ultrasoon sensoren

Hoogtemeting van de spuitboom op een gewassproeier

In de landbouw is het van belang om zo efficiënt mogelijk te werken en schade te voorkomen aan gewassen. Een gewassproeier moet het hele veld sproeien. De hoogte van de spuitboom tot de gewassen moet niet te laag zijn, want dan beschadigen de gewassen. Deze mag ook niet te hoog zijn, want dan daalt de efficiëntie van het sproeimiddel per gewas. Er moet dus een hoogtemeting van de spuitboom op een gewassproeier worden gedaan tot aan de hoogte van de gewassen.

Hiervoor kunnen ultrasoon sensoren worden gebruikt. Deze sensoren worden geplaatst op de spuitboom van de sproeier om de hoogte van het gewas te meten. Hierdoor zorgt de machine ervoor dat de spuitboom altijd op de meest efficiënte hoogte blijft. Om te zorgen dat alleen de hoogte van de spuitboom tot aan de hoogte van het gewas wordt gemeten en niet de objecten op lager gelegen grond zoals bladeren kan er achtergrondfilter worden geprogrammeerd.

De lcs- serie is een kubusvormige ultrasoon sensor die als een geschikte oplossing fungeert voor in de spuitboom. Deze sensoren hebben een IP67 beschermingsklasse en zijn du water- en stofbestendig. Daarnaast hebben de sensoren een groot meetbereik, dus zo kunnen er ook hoge gewassen gesproeid worden. Ook heeft de lcs- serie een teach-in functie waarmee de juiste referentiewaarden kunnen worden ingesteld door de gebruiker en de kans op foute metingen dus kleiner worden.

Gerelateerde productcategorieën

Geadviseerde producten