Door de hoge bestendigheid tegen vuil en schokken worden onze sensoren veel gebruikt op speciaalmachines voor de houtindustrie en timmerindustrie. De juiste sensor maakt het verschil tussen een robuuste oplossing en een applicatie met veel problemen.

Detectie bij afkortzaag

Bij een afkortzaag van houtverwerkingsmachines passeren diverse soorten hout in allerlei kleuren, afmetingen en condities. Denk hierbij aan balken, boomstammen, schaaldelen met schors, nat en droog hout, donker of licht gekleurd. De applicatie en de wijze van transport van het product laat het hier niet toe om horizontaal een detectie te laten plaatsvinden, ook vanaf de onderzijde detecteren is een optie. Een ultrasoon sensor biedt hier de uitkomst. De zeer goede achtergrondonderdrukking van onze ultrasoon sensoren en de volledige kleurongevoeligheid zorgen er voor dat alle soorten hout worden gedetecteerd. De reproduceerbaarheid van de schakelpositie is hoog, waardoor de afkortzaag altijd op de juiste positie het product afzaagt.

Bekijk producten
microsonic afkortzaag ultrasoon horizontaal detectie
diffuse proximity lichtscherm hout SGP serie telco planken balken platen latjes

Productdetectie op transportsysteem

In deze applicatie worden met het diffuse proximity lichtscherm uit de SGP serie van Telco Sensors op consistente wijze houten planken, balken, platen maar zelfs dunne houten latjes gedetecteerd. Onafhankelijk van de positie waarop het hout over het transportsysteem voorbij komt. Vanwege de hoge diversiteit aan producten is het hier onmogelijk om vanaf boven, of met zender/ontvanger horizontaal te werken. Een lichtscherm taster aan de onderzijde van de transportbaan tussen de rollen is hier de perfecte oplossing. De SGP lichtschermtaster detecteert producten over het gehele actieve gedeelte van het lichtschermprofiel met een maximaal (instelbaar) bereik van 130 cm. Het lichtscherm is in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Bekijk producten

Stapelhoogte controle bij stapelautomaat

In de stapelautomaat worden volledig automatisch planken, balken en platen ingevoerd. Wanneer de stapelautomaat de maximaal hoogte heeft bereik, geeft het Telco Sensors lichtscherm uit de SG10 serie een signaal en vertrekt de vracht uit de stapelpositie. Het lichtscherm is horizontaal gepositioneerd op de maximale stapelpositie en detecteert over een breedte van 1800 mm of er zich iets binnen het detectieveld begeeft. Zo wordt voorkomen dat de stapelautomaat te hoog stapelt waardoor de stapel producten omvalt of niet meer veilig uit de machine kan worden getransporteerd.

Bekijk producten
telco sensors lichtscherm sg10 stapelautomaat positionering