Kleinere spotgroottes voor de detectie van kleine componenten

Kleine componenten zoals bouten, moeren en metalen plaatjes zijn goede voorbeelden uit de massaproductie. Ter controle worden deze allemaal over een transportband geleid voor een detectie met een sensor, namelijk een fotocel. Dit biedt potentie voor een hogere efficiëntie, maar het vereist aandacht. De detectie van kleine componenten moet daarvoor goed verlopen.

De uitdagingen in een dergelijke toepassing zijn gemiste of valse detecties. Als de bouten en moeren worden getransporteerd over de transportband maar de detecties niet juist zijn, is er een probleem. Zo kan de aanvoersnelheid niet goed geregeld worden. Een ander probleem is dat de productentelling fout gaat. Tot slot kan de besturing de capaciteit van de productie niet juist bepalen, waardoor processen niet optimaal kunnen werken door te veel of te weinig componenten.  

De oplossing komt uit de hoek van accessoires. Dit biedt een voordeel: een fotocel hoeft niet vervangen te worden. De accessoires in kwestie zijn optiekbegrenzers die aansluiten op de fotocellen van Telco Sensors. Deze kunnen bevestigd worden op de sensorkop van de fotocel. Eenmaal bevestigd wordt het uitgezonden licht van de sensoren gedeeltelijk afgeschermd. Dit zorgt ervoor dat de spotgrootte van de sensor kleiner wordt gemaakt. Hierdoor “kijkt” het licht niet meer langs het kleine object maar juist alleen maar naar het object zelf. Dit voorkomt valse en foute detecties. 

De optiekbegrenzers zijn verkrijgbaar kunststoffen en RVS uitvoering. Daarnaast zijn er opties voor sensoren met zowel M12 als M18 bouwvormen. Tot slot zijn er opties met en zonder een glazen scherm voor extra bescherming.

Heeft u nog vragen over de detectie van kleine componenten? Neem dan gerust contact met ons op of vul helemaal onderaan deze pagina het formulier in. 

Direct hulp van een expert

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.