Laserprojectie samengestelde materialen

Laserprojectie bij productie samengestelde materialen

In de meeste industrieën vormen meerdere halffabricaten uiteindelijk één samengesteld eindproduct. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van een vliegtuig. Deze samengestelde producten zijn sterker, lichter en goedkoper dan wanneer de individuele materialen los worden gebruikt.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Gewapend beton;
  • Versterkte plastics zoals vezel versterkt polymeer;
  • Romp van een vliegtuig;
  • Wiek van een windmolen;
  • Vloerdelen van beton;
  • Etc..

Deze samengestelde producten moeten op de juiste plaats worden gepositioneerd of afgesneden. Wanneer dit niet goed gebeurd, zorgt dit voor vertragingen in de productie, downtime in de fabriek of erger nog een foutief product bij de eindklant. De directe kosten kunnen erg in de papieren lopen. Dan hebben we het nog niet gehad over de reputatieschade.

Dit kan opgelost worden door in het productieproces te werken met een Laser projector van Z-laser. Deze lasers projecteren de snijlijnen, maatvoeringen, boorposities, lasnaden of de positioneringspatronen van de samengestelde materialen. Waardoor deze sneller en gemakkelijker kunnen worden verwerkt en het eindproduct sneller af is en een hogere kwaliteit heeft. Deze laserprojectoren verhogen de productiviteit aanzienlijk. Daarnaast vermindert het fouten en zorgt het voor een stapsgewijze begeleiding voor medewerkers tijdens het proces.

De LP-HFD-2 is een laser projector met een IP65 beschermingsklasse, geschikt dus voor de voor de hevige industriële omgevingen waarin vaak gewerkt wordt. Er kan ook voor een uitvoering met een waterkoeling gekozen worden als hier om gevraagd wordt in de applicatie. Het werkbereik tot 7m kan uitgebreid worden met een Tele-optiek tot 14m.

De ZLP-1 kan als een uitstekende kost-effectieve oplossing fungeren als er wordt gewerkt op een lopende band voor kleinere projecties zoals op de lopende band. Het is de meest compacte laser projector en dus makkelijk in te bouwen en te gebruiken. De projector heeft een werkbereik van 1 tot 3m.

Gerelateerde productcategorieën

Geadviseerde producten