Metaalinspectie met een kleurmeting op metalen buizen

Metalen zijn vaak hoogglans materialen. Dat maakt het ingewikkeld om deze te detecteren en te meten. Naast het uitvoeren van een kleurmeting op metalen buizen kan je bijvoorbeeld de glans van een metalen oppervlak controleren. Daarvoor is een GLOSS sensor nodig. Deze sensor bepaalt wat de glanswaarde is en of deze gelijkmatig is verdeeld over het oppervlak. Zo kan de kwaliteit van de metalen platen worden geïnspecteerd en gewaarborgd.

Een metaalinspectie met een kleurmeting op metalen buizen onderscheidt een gekleurde en een kleurloze metalen buis. Deze buis heeft een hoogglans, maar met een kleuren sensor kan dit overbrugd worden. Deze kleursensoren zijn uitgerust met een (geïntegreerde) lichtbron. Deze lichtbron zorgt ervoor dat objecten en in dit geval de metalen buizen altijd op dezelfde wijze worden belicht waardoor de gemeten kleurwaarde altijd consistent is. Hiermee kunnen de buizen duidelijk onderscheiden worden op basis van de kleur.

De SPECTRO-3-50-FCL is een kleursensor die geschikt is voor het uitvoeren van een metaalinspectie met een kleurmeting op de metalen buizen. Doordat deze sensor is voorzien van een optiek met gefocusseerd licht is deze geschikt als er een onderscheid gemaakt moet worden tussen glanzende en niet-glanzende objecten met dezelfde kleur. Daarnaast is de sensor in staat om van grotere afstanden (tot 150 mm) de kleur te meten. De afstand van de sensor tot de buizen is in deze applicatie ongeveer 50 mm. De sensor heeft een RS232 interface waarover de gevonden data gecommuniceerd kan worden. Tenslotte is deze kleursensor voorzien van 5 digitale uitgangen en 1 digitale ingang.

Gerelateerde productcategorieën

Geadviseerde producten

Direct hulp van een expert

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.