Automatisch voedingssysteem kippenren capcitieve en ultrasoon sensoren

Niveaumeting Voedingssysteem

Er zijn verschillende systemen waarbij continu het niveau van bijvoorbeeld water of dierenvoer gemonitord moet worden. Neem bijvoorbeeld een kippenren waarin de kippen continu gevoerd moeten worden. Dit kan ook door middel van een automatisch voedingssysteem met gebruik van een capacitieve sensor. Deze sensor geeft het minimumniveau aan van het voedingssysteem als teken dat deze weer aangevuld moet worden. Ultrasoon sensoren kunnen ook een geschikte oplossing zijn voor het doen van een niveaumeting van een voedingssysteem.

De CQ55 serie is een capacitieve sensor die gebruikt kan worden om het niveau van een automatisch voedingssysteem te monitoren en zo nodig aan te vullen. Door de compacte vierkante behuizing is deze sensor makkelijk in te bouwen in het voedingssysteem. Deze sensor heeft daarnaast een potentiometer om de gewenste niveaus mee in te stellen. Hiermee kan worden ingesteld dat de sensor gaat schakelen wanneer het kippenvoer bijna op is en vervolgens dit voer automatisch kan worden aangevuld.

De UQ1 serie is een ultrasoon sensor met een compacte en ruimtebesparende behuizing. Deze sensor is ook een geschikte oplossing voor het doen van een niveaumeting van het voedingssysteem. Door de vormgeving van de behuizing laat de sensor zich makkelijk monteren in applicaties met weinig inbouwruimte. Middels een Teach-in druktoets op de achterzijde van de sensor zijn schakelafstanden van de sensor in te leren.