Helikopterdetectie op deck

Een helikopterplatform op een schip of boorplatform wordt verlicht met floodlights om de locatie van het helideck visueel zichtbaar te maken voor de piloot. Op het moment dat de helikopter geland is mogen de verlichtingen dimmen of helemaal uit. Hiervoor worden de LAM sensoren ingezet om binnen een ingesteld afstandwindow de aanwezigheid van de helikopter te detecteren. Omdat de laser een afstand meet, detecteert de sensor, in tegenstelling tot radar sensoren, ook stilstaande objecten en blijft deze bij zware weersomstandigheden betrouwbaar functioneren. Ook leverbaar in explosion proof behuizing.

Bekijk product
Een helikopter stijgt op met behulp van sensors.
Een bovenloopkraan verplaatst containers

Spreaders & Lifting equipment

Spreaders, ladingskranen en bovenloopkranen in de offshore worden blootgesteld aan alle weerselementen. Er worden daarom ook hoge eisen gesteld aan de gebruikte sensoren in deze machines. Om deze rede kiezen producenten van deze industriële systemen voor microsonic ultrasoon sensoren, om op consistente wijze afstanden te meten tot containers of ladingen of om contactloos een eindpositie te detecteren.

  • Weerbestendige behuizingen – water- & zeezoutbestendig
  • Metingen tot 8 meter – via 0-10 Vdc of 4-20 mA uitgang
  • Eindschakelingen – 1, 2 of 3 x PNP schakeluitgang
Bekijk product

Aanmeersysteem

Vanaf een schip is het lastig de afstand en snelheid tot de kade of steiger te bepalen. Maar door middel van een afstandslaser met een groot meetbereik wordt de afstand en snelheid vanaf de kade gemeten. De LAM301 is gemonteerd in een degelijke zone 1 behuizing. De metingen worden op een groot display getoond waardoor deze gebruikt kunnen worden bij het aanmeren. Deze extra informatie maakt het aanmeren makkelijker. Het risico op ongelukken wordt hierdoor gereduceerd.

  • Grote afstanden – tot 300 meter zonder reflector
  • Industriële interface – RS232, RS422, Profibus, SSI
  • Snelle meetsnelheid – tot 10 kHz
  • Betrouwbaar – robuust industrieel ontwerp
  • Explosie veilig – verkrijgbaar in Ex d-behuizing
Bekijk product
Een schip meert aan met behulp van laser sensoren