Positionering bovenloopkranen

Een bovenloopkraan kan, in een productieomgeving, ingezet worden om materiaal aan te voeren. Denk hierbij aan beton, water, of andere bouwstoffen. Dit biedt uitkomst wanneer er grote afstanden overbrugt moet worden in de immense fabriekshallen. Deze bovenloopkranen beladen bijvoorbeeld traversewagens of AGV`s.  De uitdaging is dat deze bovenloopkraan exact gepositioneerd moet worden boven de traversewagen, anders mag er niet gelost worden en ligt de productie stil.

Het toepassen van zender & ontvanger fotocellen biedt hier uitkomst. De zender fotocel wordt geplaatst op de traversewagen of AVG en op de bovenloopkraan wordt een ontvanger fotocel geïnstalleerd. Wanneer de bovenloopkraan de zender fotocel herkent stopt deze precies boven de traversewagen/ AVG en kan het product met bijvoorbeeld beton worden gelost.

De SMR 8520 MG J en SMT 8000 MG J zijn hier de ideale oplossing. De krachtige Telco fotocellen hebben geen last van de vervuiling in deze productieomgeving. Deze zender en ontvanger fotocel van Telco Sensors hebben een groot meetbereik tot wel 20 meter. Daardoor kunnen de sensoren worden toegepast wanneer de afstand tot de bovenloopkranen groter is. De sensoren hebben een IP67 beschermingsklasse. Ook heeft de sensor een potentiometer waarmee de gevoeligheid van de sensor kan worden aangepast passend bij de applicatie.

Gerelateerde productcategorieën

Geadviseerde producten