Positionering Traversewagen LASE

Positionering traversewagen

Het is belangrijk dat er een kwalitatief goed eindproduct wordt afgeleverd in de fabrieken. Daarvoor moet de traversewagen ten allen tijde exact gepositioneerd zijn. De banen waarover de traversewagens over rijden zijn ruim 250 meter lang. Daarnaast wordt er gewerkt in een robuuste omgeving met veel stof. Bij afwijkingen van meer dan 1 mm worden de producten direct afgekeurd.

De oplossing hiervoor is de inspectie door een lasersensor. Deze laser kijkt vanaf de zijkant naar de traversewagen waardoor deze buiten de productieomgeving staat en dus ongestoord kan functioneren. De laser kijkt naar een targetboard op de traverse wagen en zo weet de PLC constant waar de traverse wagen zich bevindt en welke handelingen aangestuurd moeten worden.

De LASE 1000/R is een industriële afstandslaser die als een uitstekende oplossing fungeert voor deze toepassing. De afstandslaser heeft een meetbereik tot wel 800m. op een reflector en kan dus makkelijk buiten de productieomgeving worden geplaatst. De LASE 1000/R doet veilige TOF metingen van de traversewagen die zich ergens bevindt op de 250 meter lange banen. Er zijn meerdere interfaces mogelijk waarover gecommuniceerd kan worden, dus de sensor is inzetbaar in de meeste bestaande systemen.

Gerelateerde productcategorieën

Geadviseerde producten