Roltrappen (radar)

Uitdaging

Roltrappen zijn terug te vinden in veel openbare gebouwen zowel indoor als outdoor zoals op luchthavens, winkelcentra, treinstations, etc. Het is vaak niet nodig dat deze roltrappen constant aan staan. Pas wanneer een persoon de roltrap nadert moet de roltrap gaan lopen. Zo wordt er stroom bespaard. Dit kan opgelost worden met behulp van een bewegingsdetectie rondom de roltrappen. Hiervoor worden radar sensoren gebruikt. Wanneer een persoon de roltrap nadert, herkent de radar sensor een vorm van beweging, waarna de roltrap schakelt en begint te bewegen.

Oplossing

De SpaceMotion van Telco Sensors is een doppler radar sensor die geschikt is om beweging te detecteren in een gedefinieerd gebied rondom de roltrap. Door het gebruik van microgolven en door de compacte behuizing is deze sensor geschikt voor plaatsing achter een kunststof wand. Hiermee kan hij dus volledig uit het zicht weggewerkt worden.

Het meetbereik van de Radar Sensor wordt ingedeeld in ‘low speed’ en ‘high speed’ zones voor snel- en langzaam bewegende objecten. De afstandsverdeling van deze zones, maar ook het maximale bereik van de sensor zelf is instelbaar van 0 tot 100%. Ook kan een achtergrondonderdrukking worden ingesteld om continue beweging van objecten in de achtergrond uit te filteren, zoals bijvoorbeeld de bewegende leuning van roltrappen.

Gerelateerde productcategorieën