Speeddeuren en overheaddeuren

Speeddeuren & Overheaddeuren

Uitdaging

Bij de aankomst van voertuigen bij laadperrons is het van belang dat het in-en uitladen zo effectief en efficiënt mogelijk verloopt. Hier wordt een voertuigdetectie uitgevoerd. Hiermee kan gecheckt worden dat de voertuigen op de juiste plaats gepositioneerd zijn, dat de speeddeuren en overheaddeuren worden geopend en dat de mensen gealarmeerd worden zodra het voertuig is gearriveerd.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de overheaddeuren bij de laadperrons veilig zijn. Er moet voorkomen worden dat mensen en objecten letsel of schade oplopen als ze aan het in- en uitladen zijn. Met behulp van lichtschermen kan deze beveiliging gewaarborgd worden.

Oplossingen

Radar sensoren van Telco Sensors

De SpaceMotion van Telco Sensors is een doppler radar sensor die geschikt is om beweging te detecteren in een gedefinieerd gebied bij een laadperron. Door het gebruik van microgolven en door de compacte behuizing is deze sensor geschikt voor plaatsing achter een kunststof wand. Hiermee zijn ze dus volledig uit het zicht weggewerkt.

Het meetbereik van de Radar Sensor wordt ingedeeld in ‘low speed’ en ‘high speed’ zones voor snel- en langzaam bewegende objecten. De afstandsverdeling van deze zones, maar ook het maximale bereik van de sensor zelf is instelbaar van 0 tot 100%. Ook kan een achtergrondonderdrukking worden ingesteld om continue beweging van objecten in de achtergrond uit te filteren. Bijvoorbeeld bij wegrijdende vrachtwagens in de achtergrond.

Lichtschermen van Telco Sensors

De SG15 serie van Telco Sensors is speciaal ontwikkeld voor beveiliging van onder andere sectionaalpoorten, speeddeuren en overheaddeuren. De lichtlijsten voorkomen beklemming van personen, voertuigen of andere objecten door een verticaal sluitende deur. Terwijl bij het gebruik van een stootbumper het kwaad al is geschied, staat de deur bij het gebruik van een lichtlijst al stil voordat je fysiek in aanraking komt met de deur. Mede om die reden zijn de SG15 lichtlijsten te gebruiken als vervanging van de reguliere onderloopbeveiliging. Daarnaast zijn ze ook TÜV gecertificeerd als veiligheidsvoorziening volgens EN 12453 (EN 12978 compliant).

Gerelateerde productcategorieën