Temperatuurmeting plastic platen thermoforming

Temperatuurmeting van plastic voor thermoforming

Thermoforming van plastic zorgt ervoor dat plastic kan worden vervormd tot een bruikbaar eindproduct. Het is van groot belang dat het plastic heet genoeg is zodat het thermoforming proces kan plaatsvinden, dus moet er een temperatuurmeting van plastic voor thermoforming kan plaatsvinden worden uitgevoerd. Er moet hierom een juiste afweging worden gedaan wat de meest geschikte temperatuursensor is.

In vrijwel alle gevallen meet De i-Tec Mini serie precies wanneer de plaat heet genoeg is om te worden vervormd. De sensor is bestendig tegen een hoge omgevingstemperatuur (max 180°C) en betekent dat de sensor dichtbij de verhitte elementen kan worden geplaatst voor een optimale meting. Voor metingen met een nog hogere omgevingstemperatuur moet er rekening worden gehouden met een waterkoeling optie zoals de i-Tec Cube S of de i-Tec USB8 of met een high-temperature kop zoals de i-Tec FibreMini.

Als je te maken hebt met het vervormen van hele dunne plastics (<1mm) waarbij de emisiviteit te laag is en dus geen betrouwbare meting kan worden gedaan met alle temperatuursensoren is de i-Tec Cube P de juiste optie. Deze metingen worden gebruikt om de productiesnelheid te verhogen en om energiekosten te besparen.

Gerelateerde productcategorieën