Sensor Partners heeft een ruim assortiment sensoren speciaal voor de toegangstechniek. Onze sensoren kenmerken zich door de industriële kwaliteit en betrouwbaarheid. De sensoren worden onder andere ingezet bij liften, poorten, industriële deuren en slagbomen en roltrappen.

Roltrappen (radar)

De SpaceMotion van Telco Sensors is een doppler radar sensor die beweging detecteert in een gedefinieerd gebied middels microgolven. De sensor detecteert beweging van de sensor vandaan en naar de sensor toe. Bijvoorbeeld bij roltrappen. Het meetbereik van de Radar Sensor wordt ingedeeld in ‘low speed’ en ‘high speed’ zones voor snel- en langzaam bewegende objecten. Op deze manier wordt de roltrap alleen geactiveerd wanneer er personen de roltrap benaderen.

 • Onzichtbaar inbouwbaar – toepasbaar op iedere roltrap
 • Instelbaar bereik – in afstand en snelheid
 • Contactloze detectie – roltrap activeren alleen wanneer nodig
Bekijk product
roltrap radar spacemotion telco sensors
lift liftdeur doppler radar sensor telco

Liften (radar)

De SpaceMotion van Telco Sensors is een doppler radar sensor die beweging detecteert in een gedefinieerd gebied middels microgolven. Door het gebruik van de nieuwste technologieën kan de Radar Sensor, met zijn compacte behuizing, geplaatst worden achter kunststof constructies en zo dus volledig uit het zicht geplaatst worden. De sensor detecteert beweging van de sensor vandaan en naar de sensor toe. Bijvoorbeeld op plekken met meerdere liftdeuren naast elkaar, waar personen van de ene naar de andere liftdeur lopen. Het meetbereik van de Radar Sensor wordt ingedeeld in ‘low speed’ en ‘high speed’ zones voor snel- en langzaam bewegende objecten.

 •   Onzichtbaar inbouwbaar – toepasbaar in iedere lift
 •   Instelbaar bereik – in afstand en snelheid
 •   Contactloze detectie – deuren openen, lift aanroepen zonder knoppen
Bekijk product

Liften (lichtscherm)

De lichtlijsten van Telco Sensors detecteren betrouwbaar en consistent de aanwezigheid van personen of objecten alvorens de liftdeur mag sluiten. Dit voorkomt schade en letsel aan personen, dieren en objecten. De lichtlijsten voor personenliften en personen-goederenliften van Telco Sensors voldoen bovendien aan het Belgisch Koninklijk Besluit en zijn conform de EN 81-20 norm. Het assortiment lichtlijsten wordt aangevuld door montageaccessoires, versterkers, transformatoren, maar ook door LED-strips welke worden gebruikt voor de visualisatie van de lichtlijststatus.

 • Discreet inbouwbaar – toepasbaar in iedere lift
 • Diverse profielhoogtes – in iedere hoogte verkrijgbaar
 • Probleemloos monteren – behoeft geen nauwkeurige uitlijning van zender/ontvanger
Bekijk product
telco sensors detectie lichtlijsten liften lift
speeddeur overheaddeur telco SG15 stootbumper lichtlijst

Speeddeuren & Overheaddeuren

De SG15 serie van Telco Sensors is speciaal ontwikkeld voor onder andere overheaddeuren, speeddeuren en sectionaalpoorten. De lichtlijsten voorkomen beklemming van personen, voertuigen of andere objecten door een verticaal sluitende deur. Terwijl bij het gebruik van een stootbumper het kwaad al is geschied, staat de deur bij het gebruik van een lichtlijst al stil voordat je fysiek in aanraking komt met de deur. Mede om die rede zijn de SG15 lichtlijsten te gebruiken als vervanging van de reguliere onderloopbeveiliging en TÜV gecertificeerd als veiligheidsvoorziening volgens EN 12453 (EN 12978 compliant).

 • Discreet inbouwbaar – toepasbaar in iedere lift
 • Diverse profielhoogtes – in iedere hoogte verkrijgbaar
 • Probleemloos monteren – behoeft geen nauwkeurige uitlijning van zender/ontvanger
Bekijk product

Poorten & Hekwerken

De SG10 serie van Telco Sensors is speciaal ontwikkeld voor automatische poorten en hekwerken. De lichtlijsten voorkomen beklemming van personen, voertuigen of andere objecten door een horizontaal sluitende deur. Terwijl bij het gebruik van een stootbumper het kwaad al is geschied, staat de poort bij het gebruik van een SG10 lichtlijst al stil voordat je fysiek in aanraking komt met de poort. De SG10 lichtlijsten hebben een bereik tot maximaal 14 meter en zijn tevens beschikbaar in Master/Slave uitvoering. Bij een Master/Slave uitvoering wordt aan beide kanten van de poorten een lichtlijst geplaatst om in beide richtingen een detectie te garanderen.

 • Compact profiel – te monteren op iedere poort
 • Diverse profielhoogtes – in iedere hoogte verkrijgbaar
 • Speciale software – voor toepassingen in weer en wind
Bekijk product
poort hek hekwerk telco sensors SG10 lichtlijst
microsonic slagboom ultrasoon detecteren detectie voertuigen personen

Slagbomen

In veel gevallen is er bij slagbomen geen mogelijkheid om een inductielus in de grond te plaatsen of kan er niet met een zender/ontvanger fotocel of reflectorfotocel gewerkt worden Simpelweg omdat er geen ruimte is aan de andere zijde van de slagboom of om cosmetische redenen. De ultrasoon sensoren van microsonic bieden dan de oplossing. De ultrasoon sensoren detecteren op consistente wijze alle voertuigen of personen, ongeacht de kleur van het object, vanaf 1 zijde. En ze zijn ook nog netjes weg te werken in de slagboom kast…

 • Consistente detectie – volledig kleuronafhankelijk
 • Discrete inbouwwijze – bijna onzichtbaar in te bouwen
Bekijk product

Tourniquetdeuren

Draaideuren, ook wel tourniquetdeuren, worden uitgevoerd met drukgevoelige rubberen profielen. De zogenaamde veiligheidslijsten of schakellijsten uit de HSC serie van Haake. Bij beknelling wordt valt het NC signaal van de schakellijst af en stopt de deur met draaien. Zo wordt voorkomen dat er letsel ontstaat.

 • Haake HSC – Op maat gemaakte schakellijsten
Bekijk product
tourniquetdeur tourniquet deur Haake HSC veiligheid rubber profiel