valdetectie in verkoopautomaat met spindels

Valdetectie product in verkoopautomaat

Een verkoopautomaat, of vending machine, is een machine die na betaling een gekozen product levert. Verkoopautomaten worden vaak geplaatst op plekken waar het inrichten van een bemand verkooppunt niet mogelijk of rendabel is of als een aanvulling op een bemand verkooppunt.

Bij verkoopautomaten van onder andere snoep wordt het product in een spiraal dispenser geplaatst. Na inworp van het juiste bedrag en de selectie van de productcode draait de gemotoriseerde spiraal een slag. Vervolgens valt het product in de uitgiftebak. Bij frisdrankautomaten valt het blikje of flesje meestal na een druk op de gewenste knop. Ook zijn er automaten met een slede die naar boven gaat, waar het blikje of flesje invalt. Hierna gaat de slede naar beneden. Zodat men het gewenste product uit de uitgiftebak kan pakken.

Bij het gebruik van een verkoopautomaat is het belangrijk dat het geselecteerde product ook daadwerkelijk in de uitgiftebak terecht komt. Detectie van het vallende product is hier essentieel. Wanneer er geen detectie is gedaan, omdat het product bijvoorbeeld is vastgelopen, dient de verkoopautomaat hier een melding van te krijgen. 

Speciaal voor verkoopautomaten heeft Micro Detectors de CST-539 area sensor ontwikkeld. De CST is een lichtscherm met losse zender en ontvanger in een zeer compacte behuizing. Het lichtscherm wordt discreet ingebouwd, waardoor het voor de gebruiker niet te zien is,  maar toch consistent alle vallende producten detecteert. Bij de ontwikkeling van de CST hebben performance en kostenefficiëntie centraal gestaan. Optimale detectie-eigenschappen specifiek voor deze applicatie, denk hierbij aan valsnelheid en objectgrootte in combinatie met een voordelige prijs bij seriematige productie en afname.

Bij interesse in de CST-539 area sensor kunt u contact opnemen met onze applicatiespecialist via: menno@sensor.nl

Direct hulp van een expert

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.