In de verpakkingstechniek draait alles om snelheid en betrouwbaarheid. Ook in kritische applicaties, waar transparante materialen in verpakkingsmachines worden gedetecteerd, komt Sensor Partners met een oplossing.

Baankantsturing

De bks- en de bks+ serie van microsonic zijn ultrasoon sensoren in vorkbehuizing, speciaal ontwikkeld voor het sturen van de baankant van onder andere folies, papier, metalen sheets of textiel. De vorksensor controleert continue de positie van het materiaal tussen de vork, waardoor de machinebesturing er voor kan zorgen dat het materiaal niet verloopt. De bks van microsonic heeft een sterke positie in de markt, mede vanwege de betrouwbaarheid, hoge nauwkeurigheid en flexibele integratiemogelijkheden van de sensor. Daarnaast maakt het gebruik van ultrasoon geluid, in tegenstelling tot een optisch meetsysteem, de sensor bijzonder geschikt voor het meten van transparante materialen.

  •  IO-Link interface – de nieuwe industriële standaard
  •  6, 12 of 40 mm bereik – voor iedere applicatie de juiste sensor
  •  Nauwkeurige meting – met 0-10 Vdc of 4-20 mA uitgang
  •  PushPull contact – te gebruiken als breukbewaking
Bekijk producten
baankantsturing bks- bks+ microsonic grafisch papier textiel folie ultrasoon
ultrasoon microsonic diameter rol mic+ pico+ nano- folie papier metaal

Diametercontrole rol

De ultrasoon sensoren van microsonic met een analoge uitgang zijn uitermate geschikt voor het meten van de diameter van rollen folie, papier of metaal. Op deze manier kan de rolaandrijving en rem worden aangestuurd. Tevens kan middels de diametermeting worden bepaald of de rol leeg of bijna leeg is.

Bekijk producten