In de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne uiterst belangrijk aspect. Onze sensoren zijn door de hoge beschermingsklasse of chemisch bestendige coatingen te reinigen, vaak ook onder hoge druk. Speciale series zijn bovendien geproduceerd uit FDA goedgekeurde materialen en volgens de EHEDG richtlijnen en voldoen aan de ECOLAB norm.

Aanvoersnelheid sturen middels hoogtemeting

De crm+ serie van microsonic zijn RVS ultrasoon sensoren in M30 behuizing, voorzien van een chemisch bestendige coating. Dit maakt de sensoren geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. De sensoren meten de afstand tot het bevroren fruit in de product feeder. De gemeten hoeveelheid bepaalt de aanvoersnelheid van de trilgoot richting het weegsysteem. Op deze wijze worden de productverpakkingen gecontroleerd afgewogen op het juiste gewicht.

  • Roestvrijstalen behuizing – in M30 schroefdraadbehuizing
  • Chemisch bestendig – voorzien van coating t.b.v. industriële reiniging
  • Nauwkeurige meting – met 0-10 Vdc of 4-20 mA uitgang
Bekijk producten
microsonic crm+ ultrasoon food beverages voedingsmiddelen aanvoersnelheid meten
ultrasoon microsonic sensor ECOLAB FDAbaansnelheid bufferbaan flessen

Baansnelheid sturen op bufferbaan flessen

Bij bufferbanen is het de bedoeling om een optimale vullingsgraad van het transporttraject te realiseren zonder het te transporteren product te beschadigen. De bufferbanen worden ingedeeld in zones, iedere zone wordt bewaakt door een ultrasoon sensor van microsonic. De sensor detecteert de hoeveelheid producten in de zone, waarop de buffersnelheid wordt bepaald.

  •  Tot 3 schakelpunten – voor indeling in 5 gebieden
  •  Beschikbaar in F&B behuizing – ECOLAB en FDA conform
  •  Betrouwbaar – veelvuldig gebruikte standaard
  •  Groot meet bereik – tot maximaal 2 meter
  •  Ongevoelig voor kleur – detecteert ook transparante flessen
Bekijk producten

Baansnelheid sturen op bufferbaan flessen

Voor klanten die het signaal van de sensoren liever via de seriële bidirectionele point-to-point verbinding IO-Link willen verwerken, staan de series microsonic lcs+ en pico+ ter beschikking.

Bekijk producten
microsonic ultrasoon aanvoersnelheid baankantsturing pico+ lcs+ pms IO-Link
i-Tec USB8 130 temperatuur sensor pyrometer

Temperatuurmeting voedingsmiddelen

Bij de productie van verschillende voedingsmiddelen zoals chocola of toffee kan de temperatuur een uiterst belangrijke rol spelen. Door bijvoorbeeld de i-Tec USB8 130 of de i-Tec A 115 kan de temperatuur gemeten of gereguleerd worden, waardoor de productie efficiënter en meer winstgevend wordt.

  • Directe temperatuur meting van het product zelf
  • Contactloze meting
Bekijk producten

Ultrasoon sensoren conform ECOLAB, FDA en EHEDG

microsonic ultrasoon pms sensor PET flessen glas detectie

Drankindustrie

De pms ultrasoon sensoren detecteren betrouwbaar transparante flessen van glas of PET sensor en zijn bestand tegen periodieke reiniging van de vulmachine.

microsonic ultrasoon farmaceutisch medisch sensor

Farmaceutische industrie

Op een draaiplateau in farmaceutische- of medische applicaties, zorgt de pms- ultrasoon sensor voor een geleidelijke toevoer van glazen flesjes, voordat deze naar de vullijn gaan.

microsonic ultrasoon fruit voedsel voedselverwerking pms tellen detectie

Voedselverwerkende industrie

2 ultrasoon sensoren uit de pms serie houden bij of de 6-packs met appels ook echt 6 appels bevatten. Bijvoorbeeld met 2 pms-25/F/A1 sensoren met PushPull uitgang.

Bekijk producten